Worstel Mientje…….

IMG_1182

 

In het knusse huiskamertje zaten allemaal  kreukelige dames, kopje koffie met slagroom op de schoot of deftig in de hand, Verkadekoekjes werden gesopt en kunstgebitten maakten rondjes in monden, tongen lapten kruimeltjes weg op onmogelijke plaatsen. Dat sommige dames hierbij geweldig lachwekkende gezichten trokken, gaf de bijeenkomt een bijzondere stempel.

Mijn tante Mientje had de slagroom zelf stijf geslagen, ze had voor de tengere vrouw die ze was dan ook bijzonder zware bovenarmen, maar die armen waren niet zo geworden van de slagroom slaan, nee, mijn tante deed aan worstelen.

Ooit als kind uit de oorlog, was ze zo mager als een vlaggenstok, zonder vlag en vond dokter het tijd dat ze naar de vakantiekolonie ging, lekker aan zee, goed eten, gezonde lucht, maar de kleine Mientje wilde dat niet en haar ouders hadden compassie, dit graatje zou het niet redden daar aan zee.

Haar vader had een beter plan. Elke zaterdag zette vader Mientje op het achterzitje van zijn fiets en reed met haar naar zee, twee uur heen en twee uur terug. Ze kreeg daar vette vis en fruit, een aanslag op zijn karige loon, maar Mientje moest aansterken. Ze werd beresterk, maar bleef een scharminkel. Vader was bang dat Mientje het niet zou redden in de maatschappij als ze niet wat steviger werd en vroeg zijn beste vriend om raad. En zo belandde Mientje op de worstelschool van De Kale. Ze werd heel goed in die sport en ging zelfs naar Amerika, soms weet je niet waar een mens zijn talenten liggen en veel talenten blijven voor altijd verborgen, maar niet bij Mientje.

Gina was met haar dot in de slinger blijven hangen en de dames liepen als miertjes om haar heen om de dot te bevrijden, een vlaggetje hing als een rode lok over haar rimpelige lieve gezicht. Ze hadden allemaal de slappe lach, of de hiklach en Mientje voelde het helemaal in haar buik.

In de avond stonden ze allemaal te dringen in het kleine keukentje, krukken, duwwagentjes in de gang, ze gilden, ze trilden, ze lachten, wasten af en zongen, ja, bij Worstel Mientje was het altijd goed verjaardag vieren.

 

Trudy Den Herder.

Foto: Trudy Den Herder.

2 gedachten over “Worstel Mientje…….

 1. Ik las eerst keurige dames, maar dat was vast van voor dat ze kreukelige dames waren.
  Tante Mientje kan niet zeggen dat men geen zorg voor haar had, ze is boven zichzelf uitgestegen. Hans

  ot, een tip, van de kabouters, omdat ze zo klein zijn hebben ze wat moeite om de regel waar Trudy “Geen categorie Plaats een reactie 11 april 2018 1 Minute” staat te lezende witte kleur van de letters valt weg tegen de lichtblauwe achtergrond. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, eerst keurig, nu kreukelig. Hahahahah, die zeven dwergen van jou, wat had ik daar een lol om, komt morgen de oplossing?

   Ja, slecht te zien he, moet ik nog even aan knutselen, maar ik ben nu zo moe, hele nacht naar die 7 holle mannetjes gezocht en vond ik ze misselijk terug, hadden ze veel koek gegeten? Ze hebben de hele trap onder gespuugd, was Gladorenkoekvanverkade, dank voor de tip, ik ga er wat aan doen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s