Grasliedje….

IMG_0443

 

Zal ik je weer vertellen

Over hoe fijn het is te zitten

In het pas gemaaide gras

Nee, natuurlijk alles bleef plakken

Maar hoe fijn die geur toen was

 

De broodjes in het mandje

Van ons het hele landje

De tijd die stil stond

En de wereld zo pareltje rond

 

Zal ik je weer vertellen

Over hoe fijn het zitten is

In het pas gemaaide gras

Was jij maar blijven plakken

Ik mis je elke dag.

 

Trudy Den Herder.

Foto: Trudy Den Herder Castricum, nabij Dijk en Duin.

 

4 gedachten over “Grasliedje….

  1. Dankjewel, ik was gestopt en die andere site was haast vol, maar ik miste toch heel erg het schrijven en heb nu toch weer een plekje. Ik zag je weer ergens en ik dacht: Hij schrijft nog steeds, zo leuk!

   Like

 1. Samen genieten in het gras, picknicken in de zon wou dat het kon.
  Weet niet of de foto in Heemskerk is gemaakt als je de duinen in gaat, maar doet me denken aan mijn kindertijd toen we daar vakantie vierde in een huisje. Hans

  ot, ja kaboutertjes slijten snel als ze veel moeten lopen, dan maar een koekje als troost.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je eerste regel is ook een gedicht.

  Het is wel daar in de buurt, dit is waar het huis van Wastora stond, nou staat er nog, maar nu van iemand anders, net voorbij het station in Castricum, als je niet naar Dijk en Duin gaat, maar eerder afslaat het bos in. Wat moet dat fijn geweest zijn Hans.

  Ja, zielig he, ik probeer ze al op te rekken, maar dan schreeuwen ze wel heel erg van de pijn en dan roep ik dat ze dapper moeten zijn, maar, ik stop dan na een uurtje oprekken en dan leg ik ze op het dak te drogen en dan slapen ze de hele nacht heel zoet. Ik moest je de groeten doen, ze vonden jou liever dan mij, maar ja, bij jou krijgen ze koek. :^)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s