Lenteliedje…

20180415_173015

 

Zo droog en kaal
Zo knoestig en woest
Zo drakerig noest
Ben je niet meer

Terwijl de lentebries
Je takken beroerde
Deed moeder natuur
Haar hemelse werk
Je lijkt nu een bruidje
Klaar voor de kerk

Trudy Den Herder.
(27 april 2006) Uit: Lente gedichtjes.

Foto: Trudy Den Herder op 15 april 2018 na een bezoek aan Nico.

 

10 gedachten over “Lenteliedje…

  1. Rob van de hoed? Dankjewel, je neef is niet door he met Toppers, maar wat is het een schat en wat heeft hij een mooie stem, dat wat hij nu moest zingen, daar ligt niet zijn kracht, zo jammer. Als hij het wil, maak ik een liedje voor hem, gratis en voor niks, omdat ik hem zo dapper en lief vind en zo een goed artiest. Nou ik hoor het wel! Liefs, aan je meisje en zoon.

   Like

 1. Wat een lief gedicht, een wit bruidje met haar voeten stevig in de grond. Hans

  ot, Nou daar sta ik dan in de keuken, 7 bordjes pap op te scheppen.
  Ik ben zelf al van de kook voor het verhaaltje voor morgen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dankjewel!

  Hahahahahahahahah, heb je ze horen slurpen? Lijkt dan wel of er een vliegtuig laag over vliegt, maar ja, je houd van ze he. Ze hebben het maar goed bij jou. Stuur ze morgen maar weer terug, want ik moet ze oprekken. Mag die ene blijven? Hij wil graag bij de show zijn.

  Like

  1. Ze komen morgen in de middag met de trein aan, eerst de afwas doen. 🙂

   ot, Heb gekeken, inderdaad Trudy, Jan Brasser was een begrip in Krommenie.
   Ken hem nog van uit mijn jeugd, thuis werd er met veel respect over hem en alle andere verzetsstrijders gesproken.

   Geliked door 1 persoon

   1. Mooi, ik vang ze op, dank voor het logeren!

    Ja, dus bij jullie thuis toch ook. Mijn vader had zoveel respect voor die man. Ik heb jaren geleden eens een stukje over Jan Brasser geschreven, maar ik zag hem nooit op een foto of op film, nu heb ik hem gezien, vond het ontroerend, zijn kleindochter reageerde toen op het bericht en was dankbaar dat er nog zo lief over hem gesproken werd. Ik mag voor De Orkaan gaan schrijven, leuk he!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s