Vakantie….

IMG-20160530-WA0012

 

Nee, de stranden waren prachtig, daar lag het niet aan en het eten was zalig en de plaatselijke bewoners zo lief en de vlucht was zo goed verlopen……… Nee, aan de kamer lag het ook niet, ze hadden juist een mooier aanbod gekregen, twee kamers, gescheiden door een mooie kastenwand, zit-en slaapkamer alles was zo zalig wit met hier en daar een toef blauw en het bed sliep heerlijk. Het weer? Nee, het weer was grandioos en het was elke avond heerlijk zwoel en geen mug te bekennen, die werden verdreven door een heerlijk warm windje.  Nee, het eten was ook prima, geen buffet, daar had ze hekel aan, dan had je kans dat mensen vies hadden gedaan, mouwen die in het eten hingen, of broodjes en beleg dat men even aanraakte en dan weer terug deed, of overvliegende haren, nee,  daar had ze mee geleerd, nooit meer een vakantie boeken met buffet.

 

Ja, het eten was zalig, vers, uit de streek en overdadig maar gezond! Ze zat te huilen op het balkon, ze had het hele epistel in haar hoofd afgedraaid, alsof ze met een vriendin sprak. Nee, alles was hier perfect, ze zou hier wel willen blijven, voor altijd. Maar morgenvroeg vertrok de bus weer naar het vliegtuig naar Nederland. Dan moest hij weer mee, die man, die de hele week naar andere vrouwen had gekeken, stiekem, vanachter zijn krantje en dan nog wel naar de jongste en de rondborstigste en de hoog in het bil zittende, dan sprak hij geen woord, deed dan alsof hij sliep. Dan begon hij in de vroege middag al met rum en cola en er kwam er geen stom woord uit hem, maar er na ook niet. Werd boos op haar, om het korenblauwe jurkje dat ze kocht op de plaatselijke markt, geld verkwisting, beet hij haar toe en hij vond haar een worst in die jurk….

 

En dan in de nacht, dan was ze wel goed, dan kneep hij zo hard in haar borsten alsof hij in een bobslee zat en bang was in de bocht er uit te vliegen, dan bonkte hij zo hard in haar binnenste, dat ze bang was, dat het bed zou doorzakken, maar omdat hij niks lief zei, deed het haar alleen maar pijn en zijn roede was snel slap, door de slechte doorbloeding die hij had. Elke dag had ze nu pijn bij het plassen, hij had haar vogeltje helemaal vertrapt met zijn stampertje en alles voelde schraal en schurend

 

Nee, de stranden waren prachtig, daar lag het niet aan en het eten was zalig en de plaatselijke bewoners zo lief en de vlucht was zo goed verlopen.

 

Net na een snelle douche zag ze tijdens het afdrogen lelijke blauwe plekken op haar borsten en nam een besluit. Veertig jaar samen zou ten einde komen, ze was er klaar mee, als hij dan zo graag een jong ding wilde, dan moest hij maar kijken of hij er nog een te pakken kreeg……

Ze boekte een week bij in een ander hotel en kwam nooit meer naar Nederland.

Trudy Den Herder. ( Uit: Vrouwen lief en leed van Zilvertje )

https://zilvertje.wordpress.com/

Foto: Huize Zilver.

7 gedachten over “Vakantie….

  1. Ja, het is heftig, maar soms beter een conclusie te trekken. Ik hoop dat ze heel gelukkig wordt en veel korenblauwe jurkjes kan kopen en dat iemand haar dan zegt dat het prachtig staat, dat veel vrouwen in deze situatie voor zichzelf gaan kiezen.

   Like

 1. Vakanties zijn leuk, maar gaan net als alle leuke dingen veel te snel voorbij.
  De minder leuke dingen duren soms veel langer, wel 40 jaar.
  Gelijk had ze, geniet maar van een heel lange vakantie. Hans

  ot, met mobiel je boodschappen scannen is handig als het werkt.
  Morgen probeer ik het weer.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s