Sterrenregen….. deel 1 Vreemde toestanden.

960x640_bestfit (2)

 

Die nacht sloop er iets vreemdst langs het witte huis en het was bijna ongezien gebeurd. Maar Pietertje kon die nacht niet slapen, er was een sterrenregen aangekondigd en ook al mocht hij niet opblijven, hij probeerde wel wakker te blijven. De meeste sterren zouden vallen rond 3.00 uur en dat tijdstip was lastig. Pietertje merkte dat hij het rond 2.00 uur niet meer volhield, hij kneep in zijn arm, beet op zijn wangen en beet op zijn tong, maar op de brede vensterbank, gewikkeld in zijn warme deken, vielen zijn ogen toe.

Maar plots…… een gerucht! Pietertje was dadelijk klaarwakker, vallende sterren die lawaai maken? Hij greep naast zich naar zijn fototoestel en maakte een foto van iets vaags dat door de tuin sloop. Van spanning bleef hij wakker tot het licht werd, zag geen ster vallen en was koud geworden tot op zijn botjes.

In zijn blauwe pyjamaatje viel hij in een diepe slaap en pas om 12.00 uur werd hij wakker van de glazenwasser die ruw zijn droom verstoorde, maar de ramen weer liet glimmen als diamantjes.

Wordt vervolgd.

Trudy Den Herder.

Foto: Studio Den Herder.

13 gedachten over “Sterrenregen….. deel 1 Vreemde toestanden.

  1. Ja, ik ook, hahahaahah, maar ik heb al een deel of drie vooruit gewerkt, maar hoe dan verder? Ja, als ik ff tijd heb, probeer ik het te onderdrukken, maar dat lukt lang niet altijd.

   Like

 1. Nou Pietertje zo gaat het bij veel mensen hoor, nachten vatten ze de slaap niet en als er iets is te zien aan de hemel zijn ze in diepe slaap.
  Maar wat sloop er door de tuin? Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, hahah, van de week was het een nacht met sterren, maar ik hield het ook niet vol. Ja, dat gaat Zilvertje nog niet verklappen hoor, dat is de spanningsboog!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s