Sterrenhemel. Deel 2

20180415_144102

Oma rook naar bloemetjes.

Het was een  ongewoon drukke dag in het witte huis. Opa ging in bad en dat was een hele opgaaf. De drie flinkste zonen uit het huis, tilden hem in het grote ligbad en Pietertje deed de grootste en dikste handdoek die er in huis te vinden was in opa zijn rolstoel, daarna kwam er ook zo een flinke handdoek op opa zijn bed en op de gang speelde Friolien viool, dat gaf opa rust, dan kon hij lekker badderen, al noemende moeder het weken.

Vader kwam opa na het hele badgebeuren afdrogen en trok hem zijn pak aan. Vader deed dit altijd heel secuur, de oude uitgezakte en licht uitpuilende navel, werd van binnen zachtjes droog gedept, zo ook de buikplooi die warempel begon te glimmen, vader depte nog zachter, maar wel langer. Opa’s piemel was amper nog te vinden tussen zijn magere pootjes, maar met de grootste eerbied, werd er smegmacontrole gehouden en vader dankte in gedachten de piemel voor zijn eigen fijne  leven.

Oma ging in de namiddag in bad, moeder boende dan het bad uit tot het glom, Gera liet drie geurende bruisballen los in het heldere water. En oma werd in bad geholpen, oma liep nog, maar had wel moeite met over de badrand te stappen. De oudste meisje hielpen oma, maar oma had weinig zorg nodig en hoefde ook geen muziek, ze zong vrolijke deuntjes tot het badwater koud werd en dan kwam de damesbadbrigade haar ophalen en stopte haar in een korenblauwe badjas. Het was aandoenlijk te zien hoe liefdevol de huiselijke zaken in het witte huis gebeurden, de zorg voor elkaar, de aandacht en liefde.

Dit was altijd de avond dat opa en oma niet gestoord wilden worden, hun eten werd naar hun kamer gebracht, hun bed lag fris ruikend te wachten en rozenolie geurde door de kieren van de deur door. Een lekkere fles wijn stond koud naast blinkende glazen op een hoog pootje en zachtjes hoorde je door de balken de muziek van Astor Piazzolla.

Op de kalender stond niet dat het baddag was voor de oudjes, nee, er stond: ROMANTIEKDAG EN AVOND pa en moe.

Trudy Den Herder.

Foto: Studio Den Herder.

Wordt vervolgd

Deel 1

10 gedachten over “Sterrenhemel. Deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s