Sterrenhemel deel 3

IMG_0537

Moestuingeluk.

Pietertje had aan niemand verteld van het rare tuinbezoek in de nacht en had nog niet de foto bekeken, eerst was hij te lang in bed gebleven, daarna zijn mooie taak opa helpen en daarna moeder helpen in de moestuin. Met een hoed van stro en klompjes aan, hielp hij dapper zijn mama. Het was aardappels rooien geblazen, dit vond hij prachtig. Nooit vergat hij wat hij zag de eerste keer dat hij mocht helpen, op zijn knietjes lag hij bijna met zijn neus op de grond, hij hield zijn adem in, zo mooi had hij het gevonden, een oude moeder aardappel, lag in het midden in de geurende aarde, uitgeput en verschrompeld, maar ze had een netwerk van worteltjes om zich heen, met allemaal nieuwe aardappelkindjes. Pietertje zag dadelijk, dat dit het witte huis was, met zijn inwoners, maar dan in aardappelmoestuinland. Hij zag een klein vervormd nieuw aardappeltje, een buitenbeetje, die leek op Arend, ach, nee, die eerste keer was een openbaring.

Hij herkende zijn opa, zijn oma, en zijn vader en moeder en al zijn broertjes en zusje. Elke keer trok moeder voorzichtig  aan een aardappelplant, schudde en schepte voorzichtig de aarde weg. Pietertje genoot van al die nieuw kindjes en deed ze trots in een kistje, dat later naar binnen werd gedragen door een grote broer van hem, nieuwe aardappelkindjes ruiken net zo lekker als pasgeboren baby’s dacht hij toen.

Pas na het avond eten en na zijn tandenpoetsen dacht hij weer aan de foto. Hij sloot zijn kleine toestel  aan, met een stekkertje ging het zijn computer in.

Die avond zat die arme schat te trillen achter zijn pc.

Trudy Den Herder.

Wordt vervolgd.

Foto: studio Den Herder

Deel 1

Deel 2

15 gedachten over “Sterrenhemel deel 3

 1. Er gaat een wereld voor Pietertje open, zouden meer moeders moeten doen.
  Het is erg dankbaar je producten uit eigen tuin te oogsten, mijn jongens vonden dat toen ook zo spannend.
  Wel een voordeel een digitale camera, maar een verkeerd moment om te kijken.
  Wat zou Pietertje hebben gezien? Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. Nou, het is leuk en erg lekker en zo leerzaam, ja, dus jouw kinderen kregen het ook mee, fijn hoor! Ja, wat zag hij nou he, ik kan me een verhaal herinneren ( van mezelf ) waarbij de man met de bolhoed aan het verhuizen was, zijn etage werd op orde gemaakt en er gebeurde van alles in die grote woning, maar die man met die bolhoed kwam nooit aan. De straat staat al vanaf vanmiddag mudje vol, het is erg druk in het dorp.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s