Koningsnacht in Krommenie en Koningsdag in Assendelft……

 

 

Koningsnacht begon in Krommenie al om 12.00 uur in de middag, de straten zijn dan nog niet afgesloten, dus het is dan een heksenketel. Op de eerste foto zie je al de drukte voor me raam op de dag voor Koningsdag. Om twee uur in de middag kon je met goed fatsoen niet meer door mijn straat, de auto’s rijden tot zes uur, maar die stonden om 14.00 uur al hopeloos vast.

Koningsdag begon in Krommenie later dan anders, om 8.00 uur zat er bijna nog niemand, normaal is dat al zodra het licht wordt, maar rond 11.00 uur was het weer helemaal vol.

Zelf ben ik naar Assendelft gegaan, daar trad Rosedale op, de band waar mijn dochter in zingt. Assendelft is rustig en het publiek was publiek dat liever rond de tap bleef hangen, dat was jammer voor al die muzikanten, die allemaal een uur speelden en weinig handen op elkaar kregen, maar dat lag aan de boeren die bierden.

Zelf ben ik door mijn enthousiasme vergeten dat ik dingen niet meer kan. Ik zit nu met de gebakken peren, kan bijna niks, lopen gaat heel moeizaam, dus vandaag blijf ik op de bank. Maar het was het waard, het was een mooie dag, mooie muziek gehoord en genoten van mijn dochter, het meisje met de haarband en de bloembloes

Trudy Den Herder.

https://www.deorkaan.nl/zuigen-na-koningsdag-filmpjes/

Foto’s: Studio Den Herder

 

13 gedachten over “Koningsnacht in Krommenie en Koningsdag in Assendelft……

  1. Dankjewel, ja, we hebben nog de beelden en de mooie herinneringen, maar wel erg confronterend, ik had het me allemaal zo anders voorgesteld. Ik dacht alles gaat weer opnieuw beginnen, maar helaas.

   Hooikoorts, ja, nu is het een nare tijd, beterschap, voor jou hoop ik op nog meer regen.

   Geliked door 1 persoon

 1. Dankjewel, ik had een nieuw toestel gekocht voor deze dag, maar zo ingewikkeld, ben allemaal onderdelen kwijt en krijg hem niet aan de gang, dus maar met de mobiel genomen, zo jammer, maar het was een mooie dag, maar de leeftijd begint me op te breken, zomaar de laatste twee jaar na een verkeersongeluk!

  Like

  1. Dankjewel! Ja, in elk dorp of stad, vieren we het op meerdere plaatsen. Je kunt op een dag naar zoveel feestjes, maar dat is wel een beetje zwaar. Ik was dit jaar uit mijn huisje gevlucht, want twee dagen lang is het mega druk voor mijn deur. Vooral de kinderen die muziek maken, zijn op een gegeven moment niet te harden, ja, het zijn schatjes, maar heel veel valse noten kunnen mijn oren niet aan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s