Sterrenregen deel 5

IMG_1245

Moeder en haar innemende glimlach.

Als moeder in de serre zat, heerlijk in een rotanstoel met voetenbankje, dan bleef iedereen weg. Moeder had dan haar ogen gesloten en had soms een lach op haar gezicht en soms lachte ze ook hard, maar vaak had ze rimpeltjes in het voorhoofd van het denken.

Ze zat dan even in haar eigen wereld en vaak kwamen flarden uit het verleden voorbij. Hoe de vader van haar kinderen haar had ingepalmd, ze had hem leren kennen op een tentoonstelling van zijn werk, grote doeken met wulpse vrouwen, met een stukje Byzantijnse mystiek omgeven, je rook bijna de mirre en de zwarte oogpotloden waar de vrouwen hun ogen mee omranden.

Hij was dadelijk smoorverliefd op haar geweest, had hij opgebiecht en wilde de relatie in een snelkookpan gaar koken, maar zij had gezegd, kan niet, ik ben gewond. Hij had gedacht dat ze niet in staat was te vrijen door haar gesteldheid en hij biechtte zijn grote behoefte op. Maar zij vertelde, dat hij dit dan maar zelf moest doen, daar had hij handen voor, mooi gevormde handen, maar hij lachte dat weg en vond dat het hem meer voldoening gaf, als zij het deed. Ze sprak kloek dat ze dan vond dat het dan seks was en dat zocht ze niet, ze zocht liefde en daar moest hij het maar mee doen, daarna zagen ze elkaar twee jaar niet.

Maar vaak had ze zorgen om Arend die te vroeg geboren was en om Pietertje die de laatste tijd zo angstig leek…….. ze kreeg er geen vinger achter, de kleine man was stil, stiller dan normaal. Vader had weinig oor voor de zorgen van moeder, vader was een echte kunstenaar, hij zag overal kunst in.

 

Trudy Den Herder.

Foto: Studio Den Herder

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

 

4 gedachten over “Sterrenregen deel 5

  1. Wij hadden vroeger ook een serre daar zat onze moeder ook vaak heel tevreden te herstellen.
    Wat is er met moeder en de kinderen. Hans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s