De Zaan.

20180430_194605

 

 

Hij mocht nog steeds niet naar huis

Wij liepen op trieste voeten

Fleurden wat op bij de Sluis

 

Vader zwaaide met verdrietige hand

Mijn regenboogvlies vergeet het nooit

Bij het water zagen wij de schoonheid weer

De Zaan gaf kracht en een belofte

Vader mocht nog steeds niet naar huis

Hopelijk morgen als we boften.

 

Over: Sint Jan ziekenhuis Zaandam jaren 60

Trudy Den Herder.

De Sluis van Zaandam gemaakt door Marion Maas.

Bij deze sluis verbleef  Claude Monet 4 maanden in 1871 in Hotel De Beurs samen met zijn vrouw en schilderde hier ongeveer 25 doeken.

Op deze pagina ziet u wat Claude Monet zag en schilderde en hoe het in de loop der jaren veranderde u ziet ook de sluis van Zaandam, hoe het nu is en hoe Claude Monet het zag en op die zelfde plaats zat Marion Maas en maakte het werk hier boven, zeg maar Maas aan de Zaan.

Marion Maas heeft een mooie website, maar deze is tijdelijk uit de lucht. Spoedig schrijf ik iets over Marion en haar mooie werk.

4 gedachten over “De Zaan.

    1. Ja, mooi he, ik vind het op de link zo mooi dat je kunt zien hoe het veranderde, ik kom regelmatig langs het blauwe huis, is ondanks dat het nu anders is, toch een magisch plekje.

      Marion Maas vind ik geweldig, haar werk vertelt en is zo mooi van kleur en licht. En ik vroeg me steeds af waarom ik het zo mooi vond, maar ze roept ook die sfeer van Monet op in sommige werken. De Sluis staat sinds kort in mijn woonkamer, in het echt is het zo mooi, het vormt het zo een mooi geheel met de kleuren blauw en groen die ik in huis heb, het maakt me heel gelukkig.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s