Sterrenhemel deel 6

IMG_0492

 

De zorgen van vader ….

Vader was stil, vader was stiller dan voorheen, vader was stil sinds kleine Arend een stempel had gekregen van “niet volgens de norm.” Diepe rimpels zaten op een dag in zijn voorhoofd gegroefd en de werken die hij maakte werden somber van toets. De stranden werden faal, de zee werd donker en onheilspellend, de duinen werden grauw.

De muziek die hij draaide was zwaar,  Mahler, eigenlijk niks voor vader, die was voorheen meer van de zigeunermuziek waar je vrolijk op kon dansen. Mahler die met een jongere vrouw was getrouwd, wel twintig jaar jonger en vast daarom huwelijksproblemen kreeg en hulp zocht bij Freud en Freud vond dat hij net als elke man de moeder zocht in zijn vrouw, nou met een twintig jaar jongere vrouw was me dat een ding. Over zulke zaken dacht vader na en drukte alle andere dingen waar hij eigenlijk aan moest denken weg.

Hoe Arend later zijn brood zou moeten verdienen, over hoe Arend ooit aan de vrouw zou komen en of Arend ooit gelukkig kon worden en hoe hij er bij kon helpen, vragen die altijd op de loer lagen, maar hij drukte het weg, bromde mee op de muziek en streek lange harde halen op het doek. Als hij er niet meer was, als Arend geen vader meer had en geen moeder…… Ohhhhhhhhhhhh, vader staakte zijn werk en vloekte naar het doek.

Pietertje zat aan de andere kant van de deur, hij wilde vader zo veel vragen, maar hij kwam niet verder dan achter de deur te gaan zitten en in zijn biggetjes pyjama viel hij in slaap.

Trudy Den Herder.

Foto: Studio Den Herder, duin bij het Kruisbergstrand.

Deel 1 t/m 5

10 gedachten over “Sterrenhemel deel 6

  1. Iemand een stempel geven is voor de rest van zijn / haar leven tekenend.
    Vader is druk in zijn hoofd want hij wil ook het beste voor zijn kind. Hans

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s