De pitjes van de pompoen….

 

Van een pompoen kun je heerlijke soep maken en de laatste keer dat ik soep maakte van de pompoen, had ik zoveel zaadjes, ik dacht, daar ga ik wat mee doen, een deel stopte ik in de grond in de tuin en die zijn al opgekomen, maar die kan ik nooit eten door de vervuilde grond. Maar vijf zaadjes deed ik in een potje en die groeiden zo goed in de vensterbank dat ik ze gister heb vrijgelaten, allemaal een eigen potje.

Vanmorgen ben ik dadelijk naar buiten gegaan en ze hebben de nacht allemaal goed doorstaan. Het is een feest om er naar te kijken, die dappere pitten toch!

 

Trudy Den Herder. Wordt vervolgd.

Foto: Studio Den Herder.

Wat pijn doet.

8 gedachten over “De pitjes van de pompoen….

 1. De bladluis zit in een boom bij de buurman, daar waar mijn erf stopt, maar de bladluis, vreet die boom altijd kaal, en heeft dat jaren geleden ook geprobeerd met mijn boerenkool die ik liet groeien in de wasmand, een mens blijft in de weer.

  Like

  1. Deze kletskous, praat tegen alles, dus ze moesten wel groeien, maar nu ze buiten zijn loert het gevaar, ik ben zo benieuwd of het gaat lukken, maar tot zo ver was het al zo leuk!

   Zelfs onze kater praat nu, hele verhalen, zo schattig. Het lijkt wel een papegaai.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s