Sterrenhemel …deel 9

IMG_0540

De lawaaiman.

Aan de linkerkant van het witte huis had het huis van de buren maar heel kort leeg gestaan, de buurtjes hadden gekozen voor een appartement met aanwezige inpandige verzorging, ze vonden het verschrikkelijk, weg van die heerlijke duingrond, weg van de zee, weg van de familie in het witte huis, vrienden voor het leven, maar sinds de man van het huis een halfzijdige verlamming had gekregen, was het zelfstandig wonen in hun kleine villa niet meer mogelijk.

Er was een afscheidsfeest geweest en de belofte om elkaar nooit uit het oog te verliezen, allemaal verdrietige en hoopgevende woorden, maar daarna kwam de spanning, wie werden de nieuwe buren?

Pietertje zag op een ochtend zijn moeder met ferme stap naar een man op een motor lopen, hij kende die stap, die was niet mis. De motor had zo een herrie gemaakt dat de hond jankte en de kater verschrikt onder het huis vloog. De man met helm en lederen motorpak, liet zijn gevaarte vreselijk gillen en brullen en toen hij moeder zag, die er nog mocht zijn voor haar jaren, draaide hij het gas nog eens flink open en knetterde en knalde er op los.

Moeder streek een weerbarstige lok naar achteren, zette een been voor en tilde vermanend haar rechterhand op en tikte daarna op haar voorhoofd. “Bent u gek geworden, hier op mijn oprijlaan zo een herrie te maken!” De man boog nu nederig het hoofd en begreep dat hij niet het gewenste effect had gescoord, maar hij lachte brutaal bij het opheffen van zijn hoofd, hij speelde dus? “Mevrouw, ik kwam kennismaken ik ben uw nieuwe buurman!”

Moeder stond als aan de grond genageld en zei: “Ik ben niet gediend van die opgezwollen  stoerheid, moet u soms een kleine piemel compenseren met zo een lawaaimonster tussen uw benen?”

Moeder draaide zich om en liep bevallig naar binnen, de man verslagen achterlatend, kon die nieuw buurvrouw door zijn lederen broek heen kijken? Nou, de toon was gezet.

 

Trudy Den Herder. Wordt vervolgd.

Foto: Studio Den Herder.

Deel 1t/m8 

7 gedachten over “Sterrenhemel …deel 9

  1. Heel goed deel, heb ook een hekel aan dit soort mensen. maar verander de titel, papegaaien zijn schatten van vogels, die echt niet zo schreeuwen als veel mensen denken. nee ook hier worden schreeuwers gemaakt, doordat ze steeds in een heel kleine kooi zitten en geen aandacht krijgen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ziekte of een handicap zet een leven op zijn kop.
    Wat fijn zo’n nieuwe buurman, daar zit moeder vast op te wachten.
    En dat laat ze blijken. Hans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s