Jadinda kind van de bergen…… deel 1

IMG-20180712-WA0002

Ons nieuw katertje die zich helemaal uitstrekt omdat hij het warm heeft, hij is erg lief.

 

Jadinda kind van de bergen…… deel 1

Haar voeten waren vaak ontstoken, het lopen op de rotsen haalde vaak de huid open. Op warme dagen lag in het dorp zo veel vuil te rotten dat alles ging ontsteken. Vader vond dat ze naar zee moest met die zere voeten, de zee kon ontsmetten en helen……….

Vader had zich zo vaak zorgen gemaakt om zijn dochter, een kostbaar bezit, een kind in een land dat bol stond van gevaren. Op zijn kleine landje onder de berg had hij zijn rug krom gewerkt om haar eten te geven, een stukje opleiding en wat schamele kleding.

Zijn vrouw was hij verloren in een oorlog, soldaten kwamen het land bevrijden, maar namen alles mee wat op hun pad kwam en deden bij elk meisje of jonge vrouw de broek open en na hun gerief lieten ze de vrouwen achter, vaak meer dood dan levend. Zijn vrouw was na zo een laffe misselijke daad, nooit meer de oude geworden en stierf twee jaar later aan baarmoederhalskanker. Jadina had hij een week verborgen in een trog met een zeil er over.

Hij was een stille man geworden, te jong om ook te sterven, te oud om opnieuw te beginnen…. maar de laatste maanden begon hij daar toch anders over te denken. Als hij nou.., ja, als hij nou… Hij moest daar eens goed over nadenken in de nacht als het dorp stil lag te slapen aan de voet van de berg, als zijn dochter met die lange donkere haren zo gelukzalig op haar kussen lag te dromen…Ja, hij zou alles eens goed overdenken.

 

Trudy Den Herder.

Foto: Studio Den Herder.

Ben een poosje weg geweest van de pc en de kluts kwijt geraakt bij het vervolgverhaal Sterrenhemel. Dus ik begin een nieuw verhaal. Liefs voor jullie allemaal.

 

 

18 gedachten over “Jadinda kind van de bergen…… deel 1

  1. Het is een prachtige kater de nieuwe huisgenoot.
    Zee werkt zeker helend, ook goed voor eczeem.
    De zaken goed overdenken is al een goede stap in de richting. Hans

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s