Jadinda kind van de bergen……… deel 2

IMG-20160319-WA0000

Foto: Annemieke mijn dochter in de Libelle. Waarom? Ik draag het verhaal van het kind uit de bergen op aan haar! Voor jou Annemieke. xxx

 

Jadinda kind van de bergen……… deel 2

In het houten bruin geschilderde schuurtje had vader een vernuftig gemaakte droogoven, op de roosters lag elke dag wel iets te drogen…. niets werd er weggegooid, wat over was aan voedsel en niet meer bewaard kon worden werd gedroogd. Vader had blikken en potten vol met zaadjes, vruchten en groenten.

Aan een haak hingen twee rugtassen, een grote en een kleine, elk gevuld met fris water, en gedroogd eten, een dekentje voor de nacht en een verschoning en een kaart en een kompas. Vader had geleerd van de woelige, woeste jaren van de wisseling van de macht in zijn land. Elke dag vulde hij de flessen met schoon water, controleerde hij de radiootjes die op batterijen liepen, deed ze even aan, keek of de batterijen niet lekten.

Ooit was hij naïef geweest, dacht dat de onrust over zou waaien, nu wist hij, dat het noodlot je altijd kon treffen. Hij zou nu de bui voor zijn en vluchten, eerst een schuilplaats, daarna naar het buitenland, nee, Jadinda zou hij beschermen met zijn eigen leven, dit had hij zijn lieve vrouw beloofd.

Trudy Den Herder.

Foto: studio Den Herder met een instant camera  # 1983

Deel 1

22 gedachten over “Jadinda kind van de bergen……… deel 2

  1. Wat een lieve foto van Annemieke.
    Hoog in de bergen weet je wel dat voedsel belangrijk is, zeker als het winter is.
    Vader is zorgzaam, en ongerust of de vrede zou blijven. Hans

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s