Luffy is een lieverd….

 

 

Gistermiddag was Emilio met Luffy naar de dierenarts geweest en Luffy was ruim een kilo gegroeid. Hij kreeg een prik en meer van dat soort dingen. ( nu twee kilo )

We missen onze Simba nog steeds heel erg, maar Luffy maakt het verdriet wel zachter.

Simba was nog te jong om dood te gaan, hij mocht niet eens drie jaar worden. Nu met dit verdriet is zo een jong katertje een extra groot geschenk. Hij is zo lief, je roept. Hij komt. Je zegt: dat mag niet, hij doet het niet. Je zet zijn bakje water voor zijn kopje en hij gaat drinken. Wel vinden wij het heel bijzonder dat hij altijd eerst zijn pootje in het water steekt en dan pas gaat hij het drinken en hij houdt niet van een vieze bek, hij blijft likken en schoonmaken. Hij loopt heel vaak op zijn achterpootjes en dan weet je niet wat je ziet.

Hij slaapt ook veel, omdat het warm is, strekt hij zich dan helemaal uit en als hij het dan nog niet koel krijgt, dan gaat hij op de houten vloer liggen of boven op de tegels van de badkamer.

Hij is gek van Emilio, dat is aandoenlijk om te zien, gelukkig maar want Emilio had het meeste verdriet van Simba en als een katertje dan zo naar je toetrekt en je zo lief knuffelt, dan doet dat goed.

We hebben het maar getroffen met die lieve Luffy. Zijn naam komt van een figuurtje op internet, Emilio mocht de naam kiezen, maar in mijn gedachte noem ik hem Witte Sokkies, want die heeft Luffy altijd aan.

 

Trudy Den Herder.

Foto: Studio Den Herder en morgen deel drie van: Jadinda het kind de bergen.

Deel 1

Deel 2

17 gedachten over “Luffy is een lieverd….

 1. Luffy is een schatje, een Europese kort harige kat, zelfde ras had ik ook.
  Het is een enorme aanwinst, met zijn eigen eigenaardigheden.
  Als een dier sterft van ouderdom is het minder verdrietig dan nu met Simba, had ik toen met Tommy. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. Zeker echt lieverd om te zien. Gelukkig gaat kleine heel goed. Groeien zo hard. Deze poezen zijn zo mooi om te zien op de foto’s. Leuke naam heb je kleine bedacht. Geniet met je mooie poezen van je. Wij gaan straks lekker weg. Fijne dag gewenst. ❤️

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, hij maakt al erg lieve geluidjes en heeft ook een soort geluid voor als hij zichzelf heeft opgesloten, hij kan zich al zo goed redden. Ja, een katertje of poes missen is zo erg, wij waren er ziek van toen onze Simba overleed, het is apart dat onze nieuwe kater heel vaak bij de foto van Simba zit en bij zijn as.

   Like

   1. oh ja wij hebben vorig jaar 2 poezen moeten afgeven, ik mis ze , maar ons Florijn wel nog elke dag… misschien toch eens over nadenken om… veel geluk jullie allemaal!

    Geliked door 1 persoon

   2. Ach, ja, dat is missen en soms dan blijft het gemis heel erg aanwezig. Wij zagen de eerste dagen nog steeds overal onze Simba, maar we wisten zeker dat hij was overleden, we hadden er moeite mee omdat hij niet eens drie was geworden en zo intens lief en grappig was. We hebben, de kinderen en ik, besloten nieuwe vreugde/liefde te zoeken, niet om Simba te vervangen, dat kan niet, die blijft ook in ons leven, maar om het geluk te vieren en niet met ze alle te verpieteren en het hielp.

    Like

 3. Trudy,

  wat een leuk katje.
  Wij hebben Milly.
  We hebben haar destijds uit het asiel gehaald.
  Ze is zo lief en ondernemend als is ze al 10 jaar.
  Zo rustgevend als ze op schoot komt liggen en dan “haar motortje aanzet”

  (ik ben een beetje aan het terug lezen…) Kwam ook Egmond aan Zee tegen, daar hebben we nog weleens een
  “zondag aan zee” doorgebracht.

  Groet,
  Hilly

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s