Jadinda kind van de bergen… deel 3

20180504_144650

Jadinda kind van de bergen… deel 3

Op het erfje stond een zeer oude auto maar hij glom als een diamant. Het was een enorme aanschaf geweest en het onderhoud was ook duur, maar deze auto zou in geval van nood zijn geld opbrengen, levens redden. Op zaterdag werd de auto gewassen, werd de olie gepeild, en werd hij gestart. Jadinda werd geroepen als alles klaar was en dan reden ze een rondje, want de auto moest wel zijn kilometers maken, anders werd hij lui. Het was niet makkelijk geweest om aan alle onderdelen te komen van zo een oude auto, maar vader had bijna alles op voorraad en was handig geworden in het repareren en onderdelen goedkoop opkopen, hij had dingen opgezocht, hij had vrienden gevraagd en mensen dingen voor laten doen en de auto had sinds vijf jaar geen geheimen meer voor hem.

Toet toet! Deed de claxon en Jadinda wist dat dit het teken was. Ze sloot de deuren en de ramen en pakte de noodtassen van de haak. Twee maal toeteren was  de wekelijkse oefening. De reis ging naar de geheime grot. Vader had een plaats gevonden die veilig was in geval van nood. Elke week keken ze of de plek nog in orde was en of het droog bleef, want dat was vaders grootste zorg, water in hun veilige haventje zou funest zijn, maar  na al die jaren van oefenen, was de grot droog gebleven. Jadinda stapte snel in en zette haar timer aan, het was een sport om het binnen een uur te bereiken.

Dan verbleven ze een halve dag bij de grot. Vader schikte de bedden, ververste de water voorraad en testte de radio uit en Jadinda maakte de wanden schoon en maakte het gezellig. Ze stookte een vuurtje en na al het klussen aten ze hun avondeten in de grot en wisten zo dat als er nood was, de grot hun veiligheid kon bieden.

 

Trudy Den Herder

Foto: Studio Den Herder

 

Deel 1

Deel 2

15 gedachten over “Jadinda kind van de bergen… deel 3

    1. Ja, ik hoor wel eens dat die nieuwe auto’s voor een leek niet meer te repareren zijn. Ja, ik wil ook graag een geheime grot. Een erg lieve zorgzame vader had ik al. Hij staat een beetje centraal in dit verhaal.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s