Hitte…..

20180724_164526

Het is te doen hier, de zon is bijna uit de tuin en het werd geen dertig graden, nu koelt het al af en het went die warmte….

Terwijl ik de Tour kijk en de was strijk, voel ik me gelukkig. Er zijn wel dingen gebeurd waar ik een knauw van kreeg, maar gelukkig ben ik nog steeds veerkrachtig en raakt mijn bron energie niet snel leeg. We ( ik dus ) pakken de draad.

Ergens bij de soep van AH was ik blijven steken, ik had een soeppakket van de AH gekocht een poosje geleden met een flessenpompoen er in, ik ben dol op die soep. Er zaten zoveel zaadjes in die pompoen, ik vond het zonde om weg te gooien. Ik zocht mijn lege potjes en stopte de zaadjes in de potjes en wachtte af.

20180505_122818

En ohhhhhhhhhh, wonder, er kwamen plantjes uit de aarde en hier kwamen ze voor het eerst buiten, nadat ik ze binnen had laten groeien op de vensterbank.

Oh, wat had ik er veel! In mijn kleine tuintje had ik ook zaadjes gedaan, die kwamen veel later op.

Ondanks de hitte groeiden ze goed. Elke dag als ik opgestaan ben, dan vul ik drie flessen water en een karaf, dit water is noodwater, want elke dag hoor of lees ik wel dat er ergens geen water is, nu ook vaak geen stroom. Naast mijn gewone noodvoorraad is dit extra. Aan het einde van de dag, leeg ik de flessen in de tuin en drink een deel op, en vul weer nieuw, die ik dan weer leeg voor de zon opkomt en weer vul.

Deze week heb ik een deel van de planten moeten snoeien, ze overwoekerden het tuintje en tegels maar oh, wonder na het snoeien zag ik dit:

 

Onder die prachtige gele bloemen gaat straks de flespompoen groeien.

20180724_164614

Wat kan een mens toch gelukkig zijn! Vol met knoppen!

20180724_164556

Straks na het eten, ga ik lekker in de tuin zitten en genieten van het kleine geluk, dat zo intens in mijn woont.

Trudy Den Herder.

Foto’s: Trudy Den Herder.

 

15 gedachten over “Hitte…..

 1. Hier wordt het toch wel warm hoor, het is nu binnen 28 graden maar inderdaad het wen wel een beetje en ik ben blij dat ik niet meer naar mijn werk hoef geniet maar lekker straks in je tuin.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dirk hier binnen is het nu 27, 5 dus ook best heet, maar het went, ik heb met de kinderen te doen, die werken hard en het is erg heet. Maar wij moesten vroeger ook gewoon hard werken en toen was er nog bijna nergens airco. Ik vrees wel voor als het losbarst en ik schade aan mijn huis krijg, daar moet ik echt weer niet aan denken, ik ben al zo vaak inde prijzen gevallen. Wat vind je van mijn pompoenenplantjes?

   Like

   1. De plantjes zien er geweldig uit toch heel leuk als je het zie groeien, ik ben er ook een beetje mee bezig maar dan met kamerplanten.

    Geliked door 1 persoon

   2. Oh leuk, dat geeft zoveel voldoening! Nou weer een hete dag, ik heb alles al gedaan dat moet, dus ik kan naar zee. ( maar ik weet niet of ik het doe )

    Like

   3. Het is hier nu bewolkt en nog niet zo erg warm gisteren was het op de zelfde tijd veel warmer maar wat niet is kan nog komen als je ga veel plezier aan zee.

    Geliked door 1 persoon

   4. Hier ook bewolkt, met af en toe een beetje zon, ik hoop dat het zo blijft, ben dol op de zon, maar het kan te gek, dank!

    Like

  1. Ach, wat is het heet bij jullie, ik heb met jullie te doen, ja, de tuin is nu een verademing, hier zeewind en het was vandaag vaak sluier bewolkt. Ik heb jaren in een klein kamertje gewoond toen ik nog leerde, ik spoot dan met een plantenspuit de gordijnen en vitrage nat, dat verkoelde wel. Sterkte lieverd! xxxxxxxxxxxxx

   Like

 2. het is bijna een hittegolf.
  Ik heb wel het voordeel dat de zon na 3 uur niet meer op de gevel staat, is al een verademing.
  Sommige dingen hebben meer tijd nodig om te verwerken.
  Gelukkig doen de plantjes het goed. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Goedemorgen Trudy,

  Het is te warm. Niet leuk meer. Wij gaan deze komende drie dagen niet eruit. Vanwege onze Jimmy. Want hij heeft dan cool pad nodig. Moet om wisselen. Je tuin ziet goed groeien. Het is altijd leuk om te groeien te zien. Doet wel goed met deze warmte denk ik zelf. Binnen is 29 graden. Vanmiddag word nog warmer. Wij hebben ventilator aan.Fin aan de plafon. En we hebben staande ook. Het moet deze dagen ermee doen. Leuke foto’s van jou om laten zien.

  Fijne zonnige dag gewenst. Groetjes uit Haarlem.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, het is erg warm, vandaag nog warmer, ja, met dieren moet je uitkijken, goed dat je daar zo goed voor zorgt. Ja, ben zo trots op mijn AH pitjes, het heeft me zo een geluksgevoel.

   Vandaag ga ik denk ik ook niet weg, maar kan wel, ik heb alles al aan kant, maar ik wil ook de Tour kijken, ik denk dat ik met mijn voeten in een teil ga zitten Tour kijken. Onze Luffy doet bij deze hitte ook zijn achterpootjes in zijn drinkbakje, zo grappig om te zien, dan parkeert hij achteruit naar het bakje en dan gaat een voor een er een pootje in, wij dachten eerst altijd dat hij het deed om te voelen, maar nu met deze hitte gaan ook de achterpoten er in, het is zo een slimme schat.

   Fijne dag. Ik doe zelf niet aan een ventilator, de kinderen hebben er wel een boven, daar is het ook veel warmer maar ik ben zo een akelige energie bezuiniger.xxx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s