Jadinda het kind van de bergen…… deel 7

Jadinda kind van de bergen deel 7

Na weken reizen, was het haar van Jadinda aardig gegroeid, vader vond een nieuwe knipbeurt noodzakelijk. Jadinda liet het nu toe zonder morren, zonder spijt, ooit zou ze weer veilig zijn en zou ze weer lange vlechten kweken, zo onderweg zag ze de gevaren.

Ze had overal met vader overnacht, bij vrienden, bij morsige hotelletjes, in de auto, bij verre familie en klanten van vader. Op de tv had ze beelden gezien van de bergen dicht bij hun huisje. Het was een verdrietig gezicht om te zien, dat het land werd opgevreten door gloeiend hete lava, maar het was ook imposant om te zien, dat zo een vuurrode gloed het land overnam. Vader was geen dag te vroeg vertrokken,  vader had het goed aangevoeld, beter dan alle meteorologen, beter dan alle weerdeskundige, niemand had gewaarschuwd, niemand had het aan zien komen. Het water was hoger komen te staan en wegen waren overvol geraakt en veel mensen hadden geen tijd meer gehad om te vluchten.

“Stilzitten Jadinda, anders knip ik nog per ongeluk in je oor.” Ze moest er om lachen, ze at een heerlijke banaan en voelde zich ondanks het verdriet van het missen van haar eigen plekje op aarde, gelukkig en veilig en aan vaders gezicht te zien had hij een plan, ze wist dat ze haar vader nergens mee moest forceren, hij was net zoals zij zelf, ze zou wachten, vader zou weten hoe nu verder, vader was een rots in de branding, trots keek ze naar hem op.

Trudy Den Herder.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

14 gedachten over “Jadinda het kind van de bergen…… deel 7

 1. Zeker met dit weer is kort haar heel prettig.
  Vraag me wel af, waarom de overheid geen hulp bied aan de mensen die moeten vluchten voor de lava.
  Gelukkig heeft ze een zorgzame vader. Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. Mensen die in een gebied zijn opgegroeid en uit overlevering de verhalen kennen, weten vaak meer dan duizend knappe koppen bij elkaar. Hulp komt vaak, laat of te laat op gang. Ja, ik denk dat ik bezig ben mijn eigen vader te eren in dit verhaal.

   Like

 2. Je hebt zo van die mensen die dat aanvoelen. Ik kan dat met slecht weer. Al kan de lucht nog zo blauw zijn, de zon strak aan de hemel staan, ik zie wanneer het slecht weer wordt.
  Lava is boeiend om te zien, maar wees er maar van uit de buurt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn opa had dat ook, was vroeger zeeman geweest, had een mengeling van kennis en gevoel voor het weer. Lava is prachtig, maar dan gezien vanaf de tv of in de bioscoop. Warm he, ik zag dat het bij jullie warmer was, maar hij vind het lekker, nou drink maar genoeg!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s