Gevaar op je pad. Provincialeweg Krommenie…….

http_cdn-kiosk-api.telegraaf.nlc6e587ec-97df-11e8-b96f-c51c8e38abbf

Afgelopen zaterdag 4 augustus 2018 stond mijn hart even stil van schrik. Ik las het volgende en zag de foto: Bericht van het NHD

Citaat:

“Bij een botsing tussen twee scooters op het fietspad langs de Provincialeweg (N203) in Krommenie zijn zaterdag aan het begin van de middag drie mensen gewond geraakt.

Het gaat om de twee bestuurders en een passagier. Drie ambulances kwamen ter plaatse. De slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar ook weer afgemeld.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht. De politie heeft fietspad met lint afgezet”.

 

Op secuur dezelfde plaats heb ik mijn ongeluk gehad, nu alweer bijna twee jaar geleden.  Die ochtend reed ik op mijn fiets naar de trein voor mijn werk, met groen licht stak ik mijn hand uit om naar links te gaan voor de trein, er kwam niks aan en toch, boem, ik vloog door de lucht. Daar waar de middelste ambulance staat kwam ik terecht, ik weet alleen nog van de klap, daarna weet ik niks meer……

Dit ongeluk heeft voor mij zo veel gevolgen gehad dat ik nu ik het weer zie moet huilen, nu zijn weer mensen gewond geraakt, ik wens ze heel veel kracht.

Er wordt op het fietspad niet gehandhaafd en het staat er vol van borden ( eettentje ) die het uitzicht belemmeren. Er rijden, kinderen, kleine gehandicapte wagentjes, brommers, scooters, mensen op een elektrische fiets, ligfietsen, rolstoelers en er zijn hardlopers en wandelaars, een wirwar van borden, in-en afritten en soms gras dat te hoog staat en het uitzicht belemmerd en mensen die zich NIET aan de regels houden, bv de wielrenners, die gewoon door rood rijden.

Vaak vul ik een enquête in om de Zaanstreek veiliger te maken, gaat ook vaak over vervoer, dit ook aangekaart, maar er verandert niks. Ja, er wordt veel geld geïnd bij mensen die in de auto te hard rijden, je wordt er zo op de kiek gezet met bon toe, maar hier doet men niks aan, aan veel doet men niks, als nette fietsende burger/wandelaar hebben ze lak aan je, je brengt geen geld op……

 

De link naar de krant.

 

Trudy Den Herder.

16 gedachten over “Gevaar op je pad. Provincialeweg Krommenie…….

 1. Het is verschrikkelijk dat je als fietser of wandelaar bij veel lokale autoriteiten aan het kortste eind trekt. Een oplossing voor dit knelpunt zou zijn om een uitgewerkt plan met verbeteringen naar de gemeenteraad te sturen. Daarop moet je een reactie krijgen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nou hier zijn ze niet zo vlot, op een vraag en klacht van meer een jaar geleden reageerden ze alleen omdat het in de publiciteit zou komen als ze er niks mee deden, ik had netjes de officiële weg gevolgd, maar hier laten ze je stikken, dus dit probleem kaart ik niet aan, ben nog met het vorige bezig. Ik heb na meer dan een jaar nu contact met de Zaanse klachten afhandelaar en die vindt het ook vreemd dat ze niks met mijn terechte vraag en oplossingen hebben gedaan.

   Like

   1. Misschien ten overvloede maar nogmaals: stuur een brief naar de raad. Alle raadsfracties krijgen dan een kopie van je brief.

    Vrgr,
    Roel

    Geliked door 1 persoon

   2. Ik kreeg de tip van die mijnheer van de klachtencommissie om te doen wat jij zei, maar dan net even anders, een maal in de week kunnen burgers vragen stellen in de raad, en dat ga ik doen als men nu weer het termijn overschrijdt, mijn nieuwe klacht sluit op 3 september.

    Geliked door 1 persoon

 2. Wat naar dat je ongeluk dat je gezien had. Je had toen ook twee jaar geleden ook ongeluk gehad. Daar gebeuren veel ongelukken zo op de plek. Het word ook steeds drukker. Bij ons ergens waardepolder gebeuren ook heel veel ongelukken ermee. Fietspad worden ook drukker. Het moet uitkijken geblazen als scooter eraan komt. Vaak durven niet op wegen rijden. Bepaalde plekken dan. Eigenlijk moeten gemeente wat aan doen. Bij ons in Haarlem moeten scooter bepaalde plekken op de wegen rijden. Dan durven vaak ook niet. Er gebeuren ook heel veel ongelukken. Ik hoop dat daar deze fietspad ook wat aan doet. Ze denken niet na om veilig om te rijden. Moeilijk doen…… Sterkte. Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

 3. Het fietspad langs de Provincialeweg komt me bekend voor, de huizen aan de overkant zijn nog precies het zelfde gebleven.
  Het ongeluk brengt voor jou vervelende herinneringen boven.
  Vandaag las ik dat de fietspaden te vol aan het raken zijn.
  Zo ben ik 40 jaar terug ook aangereden door een andere brommer, is vergelijkbaar met wat je schrijft. Hans

  ot, ja ik zat in korte broek de show te presenteren.
  Ik loop nu altijd in korte broek en binnen ook nog eens zonder sokken.
  Het zijn stevige wandelbenen die ik heb. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, het is nog hetzelfde. Ja, het heeft me bijna alles gekost. Maar had nog erger gekund. a, op de rijbaan in het denk ik veiliger, allemaal de zelfde snelheid.

   Jij dus ook al, vreselijk.

   Man, ik zit hier nu te zweten, het kan te gek hoor ook nog eens geen sokken. :^)

   Geliked door 1 persoon

 4. Het is veel drukker geworden en dan komen de ongelukken eerder.
  Volgens mij was mij ongeluk bij de wandelweg, plein 13.
  Maar er is zoveel veranderd.
  Nou zeker warm, heb raam open en nu zoveel verkeer maar geen verkoeling. 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s