Jadinda kind van de bergen, deel 14……

Jadinda kind van de bergen deel 14

De weken en maanden vlogen voorbij en er was hard gewerkt door vader, door Jadinda en de eigenaar van het restaurant. Vader was nu weer begonnen met geld naar zijn broer te sturen, nu niet om daar een spaarpotje op te bouwen, nee, alleen voor zijn broer. Vader kon dat nu makkelijk missen, hij woonde gratis en at gratis en alles dat hij verdiende was over. Hij had met eigen ogen gezien tijdens het laatste bezoek hoe zwaar zijn broer het had, alles in het huisje dat maar verkocht kon worden, had zijn broer verkocht. Zijn broer was mager geworden en zag er ongezond uit door de drank die hij dronk om zijn verdriet te doven, nee, vader vond dat hij moest helpen en bemoedigende brieven moest schrijven.

Het restaurant was zo goed gaan lopen, de eigenaar nodigde elke avond mensen uit die niks hadden, lang na het verlaten van de laatste gasten kwamen de mensen eten, dat wat over was, dat wat de volgende dag niet meer goed was, maar als het een goede week was geweest, dan kregen de mensen ook extra, ze mochten bij het restaurant ook onder de douche en de was doen en veel van hen waardeerden dit zo erg, dat ze kwamen helpen op drukke dagen, maar ook hielpen met het opknappen en boodschappen doen. Achter het restaurant bouwden ze met elkaar een douchehok, een washoek en een ruimte waar ze gezellig in de late avond zaten te eten.

Maar er waren ook mensen die dit niet leuk vonden, de  eigenaren van eettentjes in de omgeving vonden de aantrekkingskracht op de zwervers zoals ze die noemden te groot en ze dienden een klacht in bij het plaatselijke gezag. Ze hadden ook naar het restaurant kunnen gaan en hun grieven op tafel kunnen leggen, maar het waren bangbroeken, die het liever achterbaks deden.

Jadinda was gelukkig, ze genoot van haar werk, de kussentjes in mooie kleuren, de mooie menukaarten die ze zelf maakte, de bloemen en de planten en de gerechten die ze met elkaar hadden bedacht, overheerlijk, maar niet moeilijk om vlot op tafel te zetten. De kippen met al die heerlijke eieren en het moestuintje dat ze samen met vader achter het restaurant was begonnen, de eerste oogsten hadden ze al in het restaurant verwerkt, het smaakte zalig. Zich niet bewust van al die nare mensen in de straat en het naderende onheil ging ze vrolijk door met van het restaurant een paleisje te maken…..

Trudy Den Herder

Deel 1 t/m 13

11 gedachten over “Jadinda kind van de bergen, deel 14……

  1. Iemand geld sturen en dit dan weer opzuipt is geen oplossing.
    Dan is een brief beter.
    Andere helpen en ondersteunen is nog niet zo verkeerd.
    Zo gaat het vaker, gaat het goed met je komen de verkeerde mensen op je weg. Hans

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s