Jadinda kind van de bergen. Deel 15

Jadinda kind van de bergen deel 15

De avond voor er een dienstklopper aan de deur van het restaurant zou staan met een dwang-en arrestatiebevel, was het heel onrustig in de straat van het restaurant. Er klonken schoten, er was geschreeuw, er werden ruiten ingegooid. De mannen en vrouwen die op het erf van de restauranthouder verbleven werden gelokt door dit geluid en wilden gaan kijken. Maar de Paolo de restauranteigenaar beval ze weer terug te gaan, hij vermoedde een val. De mensen die hem hielpen, vertrouwden hem als geen ander, ze bleven alert, maar ze bleven binnen. In een mum van tijd, stond de straat vol politie en mensen,  men vocht en vernielde, er werd gefilmd en er werden foto’s gemaakt. Na uren van opruiing werd het stil en de volgende dag werden de wonden gelikt, veel schade, overal lagen ramen aan diggelen, op veel plaatsen was er geroofd.

Nog voor tien uur in de ochtend werd er luid op de deur geklopt bij Paolo en hij werd gearresteerd. Gelukkig had hij kans gezien die nacht Jadinda en haar vader instructies te geven en die werden trouw opgevolgd.

De zwervers werden beschuldigd van vernielingen, roven en molesteren, maar Paolo had met zijn vooruitziende blik de zwervers weten te redden. Hij had om bewijs gevraagd en trots liet een hoge geüniformeerde opgepoetste knopen-en gouden strepenman hem een film zien en veel foto’s. Maar beide kwamen ze tot de conclusie dat er niet een “zwerver” op stond.

Paolo was vanaf dat moment op zijn hoede en zo scherp al een pas geslepen mes. Hij riep alle mensen die hem hielpen bijeen  en bedankte ze allereerst voor hun trouw en goed luisteren. Hij ontvouwde zijn plan, ze zouden allemaal in dienst genomen worden, loon was de inwoning, de kost, bij een goede omzet deelden ze mee. Ze zouden allemaal bedrijfskleding krijgen en die moesten ze zelf goed onderhouden, wassen strijken en zichzelf goed verzorgen, elke week zou er een kapper komen, om de haardossen en de snorren en baarden bij te werken. Op deze wijze kon niemand ze iets maken, op deze wijze waren ze niet vogelvrij, geen landlopers. Er zouden kleine huisjes gebouwd worden op het terrein achter het restaurant en zo lang je  je gedroeg mocht je er wonen. Met elkaar zouden ze het gaan bouwen en onderhouden.

Elk van de mannen en vrouwen tekende een contract, met rechten en plichten en zo dacht Paolo het gevaar afgewend te hebben, maar hij had toch buiten de gemene buren gerekend.

 

Trudy Den Herder

Foto’s: Studio Den Herder.

 

Klein geluk deels zelf gecreëerd.

Dat wat je zaait

Zul je oogsten

Deze diashow vereist JavaScript.

De bloemen van de pompoen.

Deel 1 t/m 14

24 gedachten over “Jadinda kind van de bergen. Deel 15

   1. Ja zeker mooi,wat ik vanmorgen in de krant las moet je een beetje goed doen je heb er een tijd geleden nog over geschreven in je blog vandaag is de eerste printer met wc op het spoor gaan rijden.

    Geliked door 1 persoon

   2. Ja, ik las het ook, zag er mooi uit, maar zag je ook hoe lang het duurde voordat ze met meerdere rijden? Maar het begin is er, we hebben genoeg geklaagd en het werd gehoord, hoera.

    Like

   3. Ja het is zeker lang maar geduld is een schone zaak, hier zit ik al een hele tijd op de Randstadrail naar Hoek van Holland te wachten zou eind vorig jaar gaan rijden nu misschien eind dit jaar kan ik gratis naar het strand omdat ik 65 plus ben en de fiets gratis mee.

    Geliked door 1 persoon

   4. Ohhhhhhhhhhhh, dat is geweldig, ja, ouder worden kent zo zijn voordelen, zo mag ik nu met korting op de dinsdag naar de film met koffie en koek toe en ik mag in het nieuwe jaar met de trein een dag gratis op reis, ik kan niet wachten!

    Like

   1. Ik lach je niet uit ik weet hoe zwaar het voor je was ben gewoon blij voor je en een keer gratis of voor weinig is altijd fijn.

    Geliked door 1 persoon

 1. De onrust en het ongeluk lijkt hun nog steeds te achtervolgen.
  Paolo verdiend een lintje met zijn goede hulp.
  zo ontstaat er weer een nieuwe samenleving van zorg en vertrouwen. Hans

  ot, het gat van Wormer, mijn moeder heeft er vaak over verteld.
  Tja, zei wist ook niet precies waar deze door was ontstaan, men dacht eerst aan een meteoor.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is niet zo leuk voor de toekomst. Ziet niet goed uit. Het blijft onrustig… vraag me af wat is deze soort bloem? Prachtig om te zien op slide foto’s. Leuk gedaan zo. Alvast fijn weekend. Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, grappig he, dit is een flespompoen. De zaadjes had ik over nadat ik soep had gemaakt van pompoen. Ik zaai bijna altijd zaadjes van vruchten en vaak komt er zoiets moois uit.

    Like

   2. Vandaag is zeker koeler. Het is ook groot verschil dat je moest vestje dragen. Af en toe doe ik balkon deuren open. Als ik niet doet. Dan word het in huis veel te warm. Voor onze Jimmy moet ik ook rekening mee houden. Je bent naar de huisarts geweest. Hopelijk niet zo erg met je? Fijne dag verder. Ferry komt half drie thuis.

    Geliked door 1 persoon

 3. Het is wat. Zo gaat het het altijd. Ben je een beetje anders of heb je een afwijkende mening of uiterlijk, dan wordt je verstoten, vals beschuldigd, en laat men je links liggen. Of in dit geval wordt er op je gejaagd.
  Gelukkig zijn er ook nog mensen die overal doorheen weten te kijken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s