Naar Castricum…..

Alles stond klaar, water, twee tassen voor in mijn fietsmandje en goede zin. Maar weer moest ik mijn fiets uitlenen…. Zonder fiets ben ik bijna hulpeloos, na mijn ongeluk fiets ik liever, de loopbeweging lukt wel, maar lange afstanden dat gaat niet makkelijk.

Dus de trein dan maar weer, met de trein is het langer, ik had geen tijd meer om van schoenen te verwisselen, ik zou er op afgesproken tijd zijn, maar geen nood, na de trein zou ik een OV fiets huren, dan was het toch niet zo een moeilijke reis voor mij en kwam ik op tijd.

20180819_122356

De GEEN wandelschoenen.

Ook al had ik geen wandelschoenen aan, het stukje van mijn huis naar de trein ging goed. Tassen om mijn schouder en met goede zin was ik vertrokken.

20180819_122445

Voor het eerst weer een jas aan, nu op regen voorbereid, een jas die tegen regen kan.

20180819_133224

Verlangend keek ik uit naar de koffie, maar ik had een overstap met wachten op het Kikkerperron.

Heerlijk, Castricum, snel naar de fietsenkant en een fiets huren. Maar dat viel tegen, alle fietsen waren al verhuurd. In een hokje zat een man, ik dacht ik vraag het toch maar even voor de zekerheid, want het leek er op dat er ook particuliere fietsverhuur was.

Jeetje, wat deed die man nors, hij at me bijna op met zijn grote brutale mond en ik die zo goed kan lijden zonder piepen, bedankte hem netjes en wenste hem een gezellige dag!

Mijn vader zei altijd: als het niet zo loopt als je had gehoopt, moet je er JUIST wat van maken… en dat deed ik.

DSCN0055

 

Op het eerste bankje dat ik tegenkwam, dankte ik mijn altijd volle tas en mijn vooruitziende blik, ik had tien voor geknipte pleisters mee.

DSCN0058

Heel rustig vervolgde ik mijn reis en nam de tijd om overal te kijken en te genieten.

 

DSCN0061

Zelfs het kleinste bloempje ontsnapte niet aan mijn blik

DSCN0063

En zo genietend was ik er toch binnen drie kwartier.

DSCN0092

Het A gebouw, waar ik vroeger mijn sollicitatiebrief moest toelichten en werd aangenomen.

DSCN0094

Nog even genieten van het mooie torentje.

DSCN0093

Waar als je goed kijkt, DB ziet staan, Duin en Bosch ( Nu Dijk en Duin Parnassia

Verbeeldde ik het me, of rook ik al koffie?

DSCN0099

Nee, ik rook koffie en de band die zou gaan spelen was al bezig alles klaar te zetten.

DSCN0102

Even een tussenstop, koffie en een plas en de benen laten bijkomen.

DSCN0111

In het midden bij die witte laagbouw woont Nico, maar nu even niet, nu heeft hij een gesloten deur nodig.

DSCN0114

Hier beter te zien.

DSCN0115

En hier woont hij nu, al drie weken.

Gelukkig was ik nog op tijd, want nu heeft hij bezoektijden en ik heb al wel eens aan een vaste deur gestaan.

We hebben koffie gedronken en taart gegeten en ik ga spoedig weer heen en ik moest IEDEREEN de groeten doen, dus bij deze.

 

Trudy Den Herder

Foto’s Studio Gekkenwerk

7 gedachten over “Naar Castricum…..

 1. Ook zonder fiets ben je er gekomen, in luchtig schoeisel.
  De herinneringen waaide weer door je hoofd, ze zullen er altijd zijn.
  Net als de zee zo dicht bij. Hans

  Like

 2. Zijn die slipper nog erg nieuw? Ja, dan is lopen van zo’n afstand een risico op blaren. Gelukkig is het droog gebleven. Wat aardig van Nico om iedereen de groeten te doen! Ik wens hem het allerbeste. Doe hem maar de groeten terug 🙂 Voor straks: Weltrusten

  Geliked door 1 persoon

 3. Je bent weer lekker weggeweest. Wat is daar mooie omgeving. Oei geen wandelschoen aan. Dan krijg je blaren van. Apart mooie slipper heb je eraan. Zeker nieuw! Dan krijg je dan blaren van. Maar goed je bent door heen gelopen. Torentje en omgeving is daar prachtig. Wel stilletjes. A gebouw ziet daar heel mooi uit Trudy. E3ven bij komen om koffie te nemen. Groot gelijk. IK heb je foto’s en je verhaal genoten. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is de bewoonde wereld, maar in de duinen en aan zee is het daar wonderschoon. Het is een schoentje met weinig steun, maar het ging gelukkig goed, ik heb ze al de hele zomer aan, dus ze staan al naar mijn voeten. Ja, vroeger waren het allemaal gebouwen in die stijl, maar er is bijna niks meer van over, alles nieuw en stil, in de jaren dat ik er werkte was het net een dorp, druk, altijd mensen aan het wandelen en veel verpleegkundigen, ik heb er in de zustersflat gewoond. Maar ook die is gesloopt. Dank, fijne dag. xxx

   Like

 4. We hebben hier geen regen gezien, al had dat natuurlijk best gekund. Hier scheen de zon en was het bewolkt met een flinke wind. Mijn jas heb ik nog niet aan. IK heb het niet snel fris of koud.
  JE bent er ondanks je schoenen toch gekomen 😛 En de groeten terug vanuit Zeeland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s