Jadinda deel 19 kind van de bergen…..

Jadinda kind van de bergen deel 19.

Het stadje ontwaakte in een vredige rust, de stratenvegers waren nog voor de zon fel begon te schijnen bezig met de rommel die was achtergelaten door domme mensen op te ruimen. Achter het restaurant was men bezig in het moestuintje, men knapte dingen op, of er werd geveegd en geschilderd. De kippen pikten graantjes en sprietjes gras en scharrelden gezellig tokkend bij de huisjes. De huiskater lag lui op de verandatafel en bekeek alles met half gesloten ogen.

In de brievenbus zou straks de brief liggen van de advocaat van de ex-vrouw van Paolo om geld binnen te halen, maar niemand was zich nog bewust van naderend onheil, van verdriet en zorg, nee, alles leek zo sereen, op zijn plaats gevallen en zonnig. Maar het ergste was de dreiging die van The Hoi uitging. Hij timmerde en haalde allemaal boodschappen in huis, hij zong waanzinnig gekke liedjes en gromde er vreemd bij.

Klanten  in zijn restaurant moesten erg lang wachten en wat ze dan voorgeschoteld kregen was het weggooien waard, nee, veel keerden hem de rug toe, wat was er met die man aan de hand? Men gluurde bij hem binnen en zag dat het restaurant vervuilde en de keuken was een vette, vieze stinkende bende met tientallen ongewassen pannen en borden……

Jadinda had het erg naar haar zin op school en elke ochtend liep ze blij een half uur naar haar klas, haar vriend kwam haar elke dag ophalen, ze woonden bij elkaar in de buurt en konden goed met elkaar opschieten, maakten samen huiswerk en zwommen bij de brug.

Jadinda was zich heel zoetjes aan gaan ontwikkelen als een vrouw en op een avond bij de brug kon haar schoolvriend zijn ogen niet geloven, zijn vriend, die toffe gast, was gewoon een wonderschoon meisje……. Zijn hart begon sneller te kloppen, wat was dit? Jadinda zag het allemaal gebeuren, ze was zo een met haar schoolvriend geworden, dat ze vergeten was, dat ze zich al twee jaar als een jongen voordeed. Ze probeerde fluisterend uit te leggen waarom dit zo was. Maar haar schoolvriend Kadado, pakte haar hand en deed zijn wijsvinger op haar lippen….. het is goed, ik bewaar je geheim en ik zal nu nog meer gesteld op je raken…….

Trudy Den Herder.

Deel 1 t/m 18

Als schrijven een medicijn is, dan neem ik ze elke dag dus trouw in.

7 gedachten over “Jadinda deel 19 kind van de bergen…..

 1. Iedereen en alles druk, behalve de huiskat die weet wel wat luieren is.
  The Hoi kan ook iets nuttigs met zijn leven gaan doen, wat uitvinden of zo.
  een jonge meid als Jadinda gun je toch het aller beste. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Geliked door 1 persoon

 2. Natuurlijk zal hij nu nog meer gesteld op haar raken. Dat is wat er gebeurt tussen jongens en meisjes.
  Het belooft echt niet veel goeds waar de Hoi mee bezig is. Ik hoop dat hij voortijdig ontmaskerd wordt, maar ja, dat is natuurlijk niet aan mij. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s