Jadinda kind van de bergen deel 20

Jadinda kind van de bergen deel 20

De oom van Jadinda was in een opperbeste stemming, hij was na het laatste bezoek van Jadinda en zijn broer gaan nadenken. Zijn broer Popo had altijd goed voor hem gezorgd, als kind al, hij had veel geleerd van Popo en niets was zijn broer te gek geweest, ze waren vrienden door dik en dun. De crisis in het land had veel anders gemaakt, hij kon niet makkelijk meer naar de bergen gaan en zijn broer had het verlies van zijn vrouw te verwerken gehad en had Jadinda te verzorgen, ze zagen elkaar haast niet meer.

Hij was hij te kort geschoten…. Popo stuurde hem jarenlang geld, een deel was voor hem en een deel moest hij bewaren voor Jadinda en Popo voor als er nood aan de man was. Het waren geen grote bedragen, maar het bedrag groeide gestaag en eerst had hij niets van het geld genomen, ook niet van zijn deel, maar na de crisis en de machtsovername was er nergens meer werk en kon hij de huur van zijn huisje  niet meer betalen en raakte hij ook nog aan de drank en andere verslavende middelen, hij stommerd had de kortste weg genomen, de makkelijkste weg.

Maar na het trieste bezoek, waarin hij moest toegeven dat al het geld op was, ook het deel van Popo, terwijl Popo het zo hard nodig had, was zijn hart gebroken, wat een idioot was hij geweest.

Hij vond weer werk en werkte bijna dag en nacht om zo alles weer terug te kunnen geven en dat lukte, hij had nu meer geld dan er ooit op de rekening had gestaan, hij kon zijn broer terug betalen, ja, hij was trots, hij had zo zuinig geleefd en zo hard gewerkt.

In een brief kondigde hij zijn bezoek aan en vertelde nog niet dat hij met geld kwam en dat hij er nu veel beter uitzag en dat hij zo blij was dat zijn broer hem nooit had later vallen, nee, zelfs weer geld was gaan sturen, als dat geen ware liefde was, maar dit geld had hij ook opgespaard, er niks van genomen, alles zou weer naar Popo gaan.

 

Trudy Den Herder.

Deel 1 t/m 19

9 gedachten over “Jadinda kind van de bergen deel 20

  1. Op een echte vriend moet je heel zuinig zijn.
    Geld verdampt snel als je een verslaving hebt, net als je grenzen.
    Maar hij heeft het weer helemaal goed gemaakt. Hans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s