De dag voor Hoedjesdag…….

Elk jaar verheug ik me op de hoedjes van de “Haagse dames.” Dus al mijn activiteiten verschoof ik naar een dag er voor en in de avond van Hoedjesdag. Dan kan ik rustig kijken naar al dat schoons.

Gister ging ik op de fiets een deel van mijn dagelijkse training doen en ik deed het in een deel van de Zaanstreek, een deel dat ik niet graag fiets omdat het fietsonvriendelijk is, maar ik had een een doel: kijken wat er is veranderd.

20180917_153620

Dit is dan zo een punt, omdat men hier lang geleden een viaduct plaatste is het hart uit het dorp en vallen overal lelijke schaduwen en is het lawaai van de auto’s een plaag. In de verte over het water zie je de kerk van het Kalf. ( Maria-Magdalena )

20180917_153613

Hier sta ik onder het viaduct, als je goed  kijkt zie je hoe het lelijke beton, de charme van het Zaanse verwoest, wat je niet hoort, hoe het lawaai van het verkeer het gefluister van de Zaan overstemt.

20180917_153754

Deze mooie kerk, staat in de schaduw van het viaduct en de rust wordt ook verstoord door een mega AH. Maar ik genoot van hoe de zon toch probeerde haar stralen te gunnen aan zo een mooi pand.

20180917_153828

Ook het oude Raadhuis lijdt onder het viaduct.

20180917_161512

Snel ontvlucht ik de drukte en ga even zitten aan de overkant van de Zaanse Schans, daar waar geen toerist komt.

20180917_161543

En werp nog een blik op daar waar vele Zaankanters hebben leren zwemmen, gewoon aan een hengel in de Zaan, het is nu een roeivereniging.

Zo en nu ben ik klaar en maak me op voor de hoedjes. ( zelf ook met hoed )

Omdat Rob het vroeg, de hoed van Trudy.

20180918_134929 (2)

Trudy.

Foto’s Studio DENHERDER.

 

13 gedachten over “De dag voor Hoedjesdag…….

 1. Eigenlijk zat ik al op je Hoedjesdag te wachten.
  Vandaag een ernstige ongeluk bij de Dekamark in Wormerveer.
  Er is veel veranderd, zo gaat dat.
  Maar je foto met cowboyhoed maakt het helemaal goed. Hans

  Like

  1. Ja, ik heb er nog aan zitten denken, maar ik heb het razend druk, ik ben bezig met de gemeente, de drukke straat, ik heb al een snelheidsmeting toegewezen gekregen, en ik ben bezig met een andere zaak en ik voed de advocaat die de zaak voor me doet, ik ben bezig met werk en ik had vandaag ook een cursus en veel was enz, enz, dus die hoedjes schoten er bij in, tis dat Rob er om vroeg, toen heb ik maar snel een hoed op het hoofd gezet. maar ik heb overwogen een schip op mijn hoofd te zetten, DE PARTIJ VAN DE VLUCHTELINGEN, want dat raakt me enorm, maar ik had geen tijd en geen schip. Hartelijke groet, ja, erg he van de instorting, ik ging er net nog langs, iedereen was al weg, gelukkig niemand er onder een WONDER!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s