Op de fiets naar Nico,

Het regende hard en ik had mijn oliejas aan en voor het eerst na de zomer weer een panty, ook had ik mijn nieuwe winterschoenen aan, want het zag er guur en nat uit.

Op de buienradar zag ik rode vlekken, dat is onweer, maar ze waren zo klein, ik gokte het er op, want ik ga ongeveer 52 maal in het jaar heen, op zijn minst, ga ik met de trein dan is het al die keren treingeld en de huurfiets, van de NS, waarvan ik dacht dat het 2,50 was, maar ik kreeg van de NS een rekening van bijna 4 euro, nou met de koffie, de taart en vaak nog patat en zo, worden dat dure reisjes, dus ik heb me voorgenomen, als het niet glad is, ga ik met de fiets.

20180923_134342

In de oliejas bij Uitgeest, de eerst 5 kilometer zitten er op, ik had last van veel druppels aan de neus, dus moest even snuiten. Nu nog 5 tot Castricum.

20180923_134312

Uit de trein stapten veel van Dam tot Dam hardlopers, want die dag was het vandaag.

20180923_134350

Nieuwe schoenen, niet zo charmant bij een jurk, maar ze deden het prima en van boven was ik een dame, had me nieuwe herfstjurk aan, met blauw, en gouden hartjes en halve mouw.

20180923_135948

Waar het vorige week nog een hemel was met wolken met gaten en zon, was het nu grauw. Sommige auto’s reden zo dicht langs de kant, ik kreeg steeds van muts tot voeten een vuileregendouche. ( ze zijn niet wijs ) In Castricum is het nog 7 kilometer naar de Zeeweg.

IMG-20180923-WA0001

Even een pauze, bril op om Annemieke een app te sturen. En ik denk nu, ik zie mijn moeder op de foto. ( alleen die had op mijn leeftijd nog lang geen bril )

IMG-20180923-WA0002

Bij Willemsduin haal ik Nico op, hij zit al op mij te wachten. Volgende week gaan we weer het dorp in, want hij heeft al zijn vrijheden terug en nu gaan we lopen naar De Oude Keuken, waar we koffie nemen met wat lekkers. Hij wil alleen half op de foto. Na afloop koop ik het Boek van Anoek, maar daar een andere keer meer over.

Op de terugweg begon de zon heel even door het wolkendek te prikken, een prachtig gezicht want in de sloten ging de zon mee, dat was bijna magisch.

De wind was gaan liggen en de regen was bijna geminimaliseerd tot hier en daar een druppel. Het was een heerlijke dag! Zeker ook omdat ik mail had van de man van de karaoke die ik deed op de kermis in Zaandam, na mijn zingen kreeg Annemieke een mail, dat een band haar moeder als zangstem wilde hebben en dat ben ik dus en ik heb JA! gezegd!

20180923_174728

Bij thuiskomst een lieve Luffy op de bank, wat kan een mens toch gelukkig zijn!

20180923_180648

Trudy.

 

Foto’s Studioaltijdopdefietsdenherder.

12 gedachten over “Op de fiets naar Nico,

 1. Fijn dat dat je weer met Nico het dorp weer in kan en gaan naar eigen keuze. Nou je had het over de regen hier is het ook nog niet droog geweest maar het is wel even nodig al die nattigheid.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is lief, maar het is en blijft net als het schrijven een hobby. Annemieke, die heeft echt een dijk van een stem, ik hoop voor haar wel dat ze de juiste mensen tegen komt, ze zingt nu ook heel vaak, in Annemieke zie ik wel een topact, maar ja, je moet maar juist op het het goede plekje rollen, het maken hangt van af van toevalligheden naast een groot talent. Annemieke heeft een groot talent, ik kan van alles een beetje. Maar ben mijn leven lang voornamelijk een werkende moeder en dat voelt fijn. Mijn moeder die had net zo een mooie stem als Annemieke, mijn moeder zong op bevrijdingsfeesten met haar drie zusjes, ze werden overal gevraagd. Leuk he!

   Geliked door 1 persoon

 2. Je bent een dappere sterke vrouw Trudy, want het was een gure herfstdag.
  Een dame uit een stuk, je bril staat je erg goed.
  Goed dat je zoveel liefde voor je kinderen hebt en natuurlijk Luffy. Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel! Maar het is dan wel lekker rustig op de weg, niemand die zich waagt op de fiets, dus de hele weg voor mij en dat ik fijn, kan ik goed rondkijken, met veel verkeer is dat lastig. Ja, ik heb denk wel 10 brillen, ik heb ze om te lezen, maar ik zit nu al op 3 plus, verder gaan ze denk ik niet bij de Hema. Ja, kinderen zijn een kostbaar juweel, maar ik vind het zelf ook heel fijn om naar hem toe te gaan, toen ik in de kleintjes zat was het vaak onmogelijk, met 8 voedingen op een dag, en niet in de trein kunnen met een tweelingwagen, wat zeg ik kwam niet eens op het perron in mijn uppie..

   Like

 3. het is koud weer. Wat fijn met Nico dorp in kan. Geeft toch afleiding. Wat zie bibberig uit op de foto. Mooie winterschoen heb je daar aan staan. Ik heb ook gekocht. Er voorspelde strenge winter. Brrr… eerst moet ik eerst zien. Leuk even lekker pauze om te nemen. Appeltaart ziet lekker uit.Heerlijk om te zien van jou poes. Geeft toch weer fijn gevoel als je Luffy ziet luieren.Leuke foto’s geworden. Lieve groetjes van ons.

  Like

 4. Het was ook weer fris en op de heenweg alleen maar regen.Altijd fijn nieuwe schoenen, dit zijn stevige stappers voor slecht weer en lange afstanden. Met Luffy hebben we het zo getroffen, alsof hij ons elke dag wil troosten om het verdriet dat we hebben om Simba. Wens je een fijne dag!

  Like

  1. IK hou ook stevig schoenen. Dan kun je heel veel plezier hebben met je nieuwe schoen. Simba dat weet ik nog goed. Mis je ieder dag. Het blijf ook in je hart. Simba was mooie poes. Knuffel voor jou!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s