Dionne Warwick……

IMG-20180927-WA0005

Annemieke en haar vriend hadden me op 26 september verrast met een prachtige avond. We gingen eerst uit eten en daarna naar Het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

IMG-20180927-WA0001

IMG-20180927-WA0006

Wat een bijzondere avond. Dionne Warwick werd in 1940 geboren in East Orange ( New Jersey ). Ze zong al maar werd ontdekt door  Burt Bacharach, ze werd erg bekend met zijn nummers, vooral omdat ze als geen ander het gevoel er in kon leggen en geen gekke dingen met haar stem deed, ze heeft gewoon van zichzelf een prachtige volle romige stem, ze was als zangeres ook heel herkenbaar, haar geluid was en is nog steeds uniek. Ze werkte later samen met de grote der aarde, zoals de Bee Gees, Stevie Wonder, Elton John en Gladys Knight.  Een artiest die mijn verleden zachter maakte. Haar mooie stem. De liedjes die ze zong. Ze was vooral in de jaren 60 en 80 bekend in Nederland. De dip was in de jaren 70 ze veranderde van label en tekstschrijver.

IMG-20180927-WA0000

Het was bijzonder haar nu in het echt te zien. Je beseft dan dat een deel van je kinderjaren en tienertijd daar voor je staat, de liedjes die je meezong, de plaatjes die je van haar had. In mijn huwelijk draaide ik het nog veel en Annemieke pikte dit op. Annemieke kon bijna alles meezingen en dat mocht ook, vaak zong de zaal mee, geweldig om te horen, ook geweldig voor een artiest.

Bij haar muzikanten zat haar zoon, hij zong ook mee hier en daar, een geweldige stem, hij is ook drummer en op het einde van het programma zong ook haar kleindochter twee nummers, dochter van de drummer.

De liefde spatte er van af, niet alleen in de teksten.

IMG-20180927-WA0002

Je mocht geen opname maken, het was apart dat veel mensen het toch deden en ook  is het hinderlijk, ze stoorden de magie, Dionne vroeg zelfs ook nog of mensen het wilde opbergen, maar sommige gingen gewoon door.

Een man uit het publiek had bloemen mee en deed ook nog een dansje dicht bij het podium voor haar, Dionne ging er zo goed mee om, een bewaker wilde de man verwijderen, maar Dionne liet de man de ruimte, hij gaf haar nog een handkus en ik dacht, mogelijk is hij ook al zijn leven lang fan en grijpt nu zijn kans en heeft hij de avond van zijn leven.

Het was een geweldige avond, maar het was ook een beetje als in een droom, dat heerlijke eten, de mooie muziek en dat prachtige theater en dan samen met mijn dochter.

Dionne zingt nu wel veel lager dan vroeger, maar ze is nog steeds een topzangers, zeer muzikaal en daarbij nog vreselijk lief en adrem.

Helaas heeft ze ook tegenslag gekend, door een verkeerde zakenpartner was ze ongeveer 6 jaar geleden genoodzaakt haar faillissement aan te vragen, dit is veel zangeressen overkomen en dan het overlijden van haar nichtje Whitney Houston. Maar deze sterke vrouw is niet gebroken, integendeel, ze straalt een en al kracht en levenslust uit.

 

Trudy.

Foto’s Annemieke, genomen toen het wel mocht.

 

20 gedachten over “Dionne Warwick……

  1. Nee, deze staat op mijn netvlies gegraveerd en de muziek zit in mijn hart. ja, ik had haar speellijst gezien, ze gaat nog de hele wereld over. Bij ons was de zaal ook vol, alleen je kon dat niet meer fotograferen, wij hielden ons wel aan het verbod, en we waren ruim op tijd om niks te missen, helaas kwamen veel mensen te laat en dat is zo storend, zeker in dat kleine Carre.

   Like

 1. Wat een feestavond, Annemieke is een schat voor je.
  Dionne Warwick is toch een zangeres die je koestert, geweldig om erbij te zijn.
  Al met al een onvergetelijke avond. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een goed idee om jouw te tracteren op zo’n mooie avond! Volgens mij heb ik nog ergens muziek van haar op lp. Ik verzamel nu alweer bijna 2 jaar oude lp’s. Zo leuk om muziek zo te draaien. Weg met de digitale crap! Dat klinkt veel killer. X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s