Hoe is het nu?

IMG_0622

Ineens kan je leven er anders uitzien, gezondheid is een kostbaar iets.

De huisarts en de artsen en de verpleegkundigen in het ziekenhuis waren erg lief en kundig en sommige heb ik zelf opgeleid. Ik was heel lang niet in ons eigen ziekenhuis geweest, het ziekenhuis waar ik ook als verpleegkundige heb gewerkt, het ziekenhuis, waar mijn jongste kinderen zijn geboren, waar ik later stage liep om docent verpleegkunde te worden, het ziekenhuis, dat ooit op een kale vlakte stond en nu omringd is door wegen en huizen, het ziekenhuis dat vanuit de drukke binnenstad nieuw werd gebouwd en nu, juist nu ik het zo nodig had, totaal veranderd was, alles is nieuw, ik kon niks meer vinden, vroeger kon ik bijna met mijn ogen dicht door het gebouw dwalen, in de nacht moet je vaak urine en bloed wegbrengen en dan is er niemand aan wie je de weg kunt vragen, nou dan leer je snel de weg, vooral ook omdat het dan heel donker is in het hele huis.

Ik ben dankbaar dat er nu zoveel kennis en kunde is en ik lach als ik denk aan dat ik dit jaar voor het eerst mijn eigen risico had verhoogd, ik dacht: ik ga niet meer naar een dokter, ik wil niet meer, ik doe het niet meer, ik heb net een lange herstelweg afgelegd na een ongeluk, maar soms heb je niks te willen, dus ja, die eerste ruim 800 euro zijn voor eigen rekening, nou dat doe ik dus nooit meer.

Nou dat was het dus en nu ga ik weer verder met mijn leven want dat doe ik zo graag.

Dank voor de lieve berichtjes!

Trudy.

Foto: Studioopdefietsdenherder. Kruisbergstrand.

14 gedachten over “Hoe is het nu?

 1. Een goed bericht komt nooit te laat, ben blij dat je de draad weer kan oppakken.
  Wat een lief verhaal van je, ik zie het ziekenhuis zo weer voor me, het is me niet onbekend.
  Maar voor jou toch ook wel een soort van reünie van je werkzame leven.
  Altijd fijn om te zien dat je werk en inspanningen mensen op de juiste weg hebben gezet en hun werk nu zo mooi vinden.
  Wens je heel veel sterkte en een heel fijn bezoek aan Nico. Hans

  Geliked door 2 people

 2. Wat fijn dat je weer bent. Je hebt ook toen gewerkt in verpleegkundige. Het was zeker mooie beroep geweest. Wat lief verhaal daarover geschreven., Dit word wel ontroerend. Zoveel toen kennis gemaakt. Tegenwoordig moet steeds meer gaan betalen. 1 keer naar ziekenhuis ben je al enigenrisico kwijt. Eigenlijk schande. Geeft mij de ouderwetse ziekenfonds terug. Toen was beter. Nou gaan het mensen niet meer naar dokter. Zo denk ik ook zo over. Alleen echt nodig is. IK ben ook zo. Gewoon lekker door leven. Nogmaals veel sterkte. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, zorg is zo duur geworden, in 2006 beloofde minister Ab Klink dat het door de marktwerking goedkoper zou worden, de leugenwurm, we betalen ons blauw. Dank voor je lieve bericht!

   Like

  1. Dankjewel voor je lieve berichtje. Ja, ik heb weer tijd nodig om al mijn lezers weer te beantwoorden en bij te lezen bij de anderen. En ik heb besloten nog meer van het leven te genieten, ik ben steeds alle dingen aan de kant aan het zetten om lekker buiten te zijn, te fietsen of in de bossen te wandelen, heerlijk!

   Like

  1. Ja, het is zoals het is en het loopt zo als het loopt, ik denk dat jij daar ook een boek over kunt schrijven. Wat mij rest is, het te nemen zoals het komt en er mee om te gaan als een geschenk, want alles heeft een reden, daar ben ik van overtuigd.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik volg je nog maar kort en toen je de hele week niets op je blog zette, miste ik je. Vermoedde al iets over gezondheid gezien je laatste bericht. Gelukkig kun je weer verder met je leven, zoals je schrijft. Ben blij toe. Sterkte bij verder herstel.

  Like

 4. Dankjewel voor dit lieve berichtje. Ja, ik ga weer verder en ben blij dat ik zoveel lieve mensen op mijn weblog heb en om me heen, want daar draait het om in het leven, de liefde voor elkaar en voor moedertje aarde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s