Op de fiets naar Nico en nog veel meer….

20181021_151710

En dan ineens, tatadiebom! Heb ik mijn oude leven weer terug, een leven van na het ongeluk. Ik heb er zo voor geknokt en sommige zeiden: wat doe je jezelf aan, wie wil er nou op jouw leeftijd nog hard werken? Nou ik dus, Trudy. Dan waren nog de duiveltjes die zeiden dat ik op mijn leeftijd nooit meer aan een baan zou  komen en ja, daar zat wat in, want over ongeveer drie weken word ik zestig, maar gek genoeg voel ik me niet zo, ik voel me veel jonger, veel fitter en heel gelukkig. Maar ik heb nu wel minder tijd om te bloggen, te lezen bij anderen, maar goed, een mens kan niet alles hebben.

Mijn baan is echt geweldig leuk, op het ROC in mijn gemeente geef ik les aan verpleegkundige en twee maal in de week ga ik naar de leerlingen toe, dan kom ik daar waar ze werken en geef ze daar les.

Dan is er nog de band, ik vind het enorm leuke mensen en we zijn met heel veel en ik vind ze zo leuk spelen en ik ben zo blij dat ik er deel van uit mag maken.

En dan is er nog de hobby waar ik zo sterk van werd, ik geloof dat het nog op dit nieuwe weblog te lezen is, dat ik voor het eerst een dorp verder kon fietsen dan mijn eigen dorp, dat was een mijlpaal, dat was het moment dat ik dacht: zie je wel het komt allemaal goed, van lopen met krukken en bijna de trap niet op kunnen, veel pijn en altijd moe en gehandicapt voelen, heb ik dinsdag, dat was die enorm mooie zonnige dag een groot rondje om gereden, ik heb die dag ongeveer 100 kilometer gefietst, het was niet echt de bedoeling, maar ik dacht, ik neem een groter rondje, maar hier en daar ontbraken de borden voor de fietsers en zo reed ik de route verkeerd, maar ik heb wel prachtige dingen gezien, langs het Markermeer, Starremeer langs Spijkerboor, Alkmaar, De Rijp, De Beemster, de Knollendammen, Graft en noem maar op. Na afloop moest ik nog boodschappen doen bij AH en toen was ik wel even duizelig, ik had te kort gedronken, dus ik heb snel bij AH getankt.

En vandaag naar Nico gefietst, dat stukje van 20 kilometer heen en 20 terug, fiets ik nu met twee vingers in de neus. Er was vandaag geen zon en er reden geen treinen, de bussen namen het over, maar ik red het op de fiets.

Het was gezellig bij Nico, we hebben koffie genomen en taart, we hebben ook nog lekker buiten gezeten en gekeken naar de herfst in het bos, ik zag allemaal mooie bloemetjes, duinbloemen volgens Nico.

Ik heb naar binnen gegluurd bij het lescentrum, daar waar ik mijn psychiatrie diploma behaalde. Nu is het meer voor korte cursussen, want de academie is naar Haarlem verhuisd, maar het is zo fijn om het terug te zien.

Nou en dan is er nog veel meer, maar ik ga afwassen, ik heb vandaag roti gemaakt op verzoek, daar zijn ze thuis dol op, helemaal volgens het echte recept, nou daar eet ik ook mijn vingers bij op, het huis ruikt nu zo lekker gekruid.

Dag allemaal! Na de afwas ga ik slapen, dus ik heb nog heel wat bij te lezen bij jullie!

20181021_151624

20181021_151744

20181021_151738

Trudy

Foto’s: Bloemen op de grond in het bos en het lescentrum van Parnassia voorheen Duin en Bosch.

 

 

18 gedachten over “Op de fiets naar Nico en nog veel meer….

 1. Gelukkig je oude leven weer terug, wat een opluchting.
  Dat is leuk om je leerlingen op hun werkplek te bezoeken.
  Zo je hebt een flinke fietstocht gemaakt.
  Dan is een ritje naar Nico zeker een makkie.Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, die via Alkmaar naar Purmerend met allemaal omwegen was lang, mijn fiets is een zware fiets, maar de tocht was geweldig, je kunt nog goed zien hoe het vroeger was, er is als ik het van die kant bekijk, nog zoveel ruimte in Nederland, het was zo puur en fris, ik ga het nog eens doen ,het was geweldig en ik ben zo blij dat dit allemaal kan. was soms ook eng hoor, ik kon dan nergens de weg vinden en ik kwam ook op gevaarlijke punten.

   Like

 2. Hallo Trudy.

  Het is geweldig dat jij jezelf weer hervonden hebt. Werken is goed voor de ziel, dus ook voor jouw ziel. Wat me wel een beetje zorgen baart is dat je gaat fietsen met 2 vingers in je neus. Hopelijk zijn dat dat dan als je het echt niet laten kunt, 2 vingers van dezelfde hand. Anders zie ik de verkeersveiligheid en jouw veiligheid in de eerste plaats, zomber in 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Gelukkig heb je oude leven terug. Wat geweldig nieuws. Dat je nieuwe baan heeft. Jij 60 jaar. Je lijkt veel jonger. Je ziet ook jong uit. Prachtig baan heb je weer Trudy. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Fietsen naar Nico was ook leuk geweest. 20 kilometer heen en dan nog 20 kilometer weer terug. Wauw… Dan zie je overal wat dingen tegen. Mooie foto’s gemaakt. De eerste foto is heel mooie bloemetje om te zien. Was het smakelijk geweest roti. Fijne week gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi om te lezen Trudy. En ik zie dat we ongeveer een soort zelfde gang hebben gemaakt. Ik had anderhalf jaar revalidatie en werd naar huis gestuurd met krukken en een vooraankondiging voor een rolstoel. Ik liep elke dag een stukje met twee krukken. Telkens wat meer. Toen met een kruk. En kijk me nu. Overigens ondervind ik nog wel steeds pijn en dergelijke maar dat weegt niet op tegen wat ik nu kan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ja, jij doet echt geweldig veel.Ja, ik had begrepen uit sommige stukjes dat je ook een lange weg was gegaan. Bij mij kwam het ineens na het nieuwe jaar, ik kon steeds meer dingen zelfstandig, voorheen ging ik naar de winkels met een rugtasje, dan kon de winkelier het daar instoppen, ik kon mijn krukken amper loslaten, dan viel ik om, maar ik heb me er nooit bij neergelegd, ik heb ook moeten knokken voor een operatie, ze vonden me te oud, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ja, jouw prognose was dus ook heel slecht, die van mij ook, mijn huisarts had het over een schootmobiel.

  Pijn is vreselijk, ook daar moet je op doorzoeken, er zijn methode om pijn te blokkeren, slik niet die gemene pijnstillers hoor, die maken je geest en maag en darmen kapot en je maag en je darmen zijn je oerhersenen, ik werd na het te veel slikken heel depressief, dus ik slik ze niet meer. Ik pas me aan en zo is het te doen. Nou ik vind het onwijs knap van je en ik hoop dat we het nog heel lang volhouden, dat verdienen we!

  Like

  1. Dankjewel, ja, het is me gelukt, het was niet makkelijk, maar gered is gered en gelukt is gelukt. Kan alleen niet meer zoals vroeger en werken en gezin en veel bloggen, maar goed, een mens kan niet alles hebben, ik moest erg aan je denken, herfstvakantie is nu zo anders voor jou, ik hoop dat je geniet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s