Slotervaartziekenhuis, ik zal je missen!

Slotervaart ziekenhuis

Foto: van de NOS site.

Het zal zo rond 2007 geweest zijn, ik werkte voor het AMC in Amsterdam en ik wilde  mijn vleugels uitslaan en dat gaf ik te kennen aan mijn baas. Die attendeerde mij er op dat het Slotervaarziekenhuis een Psychiatrisch Dienst wilde hebben, een bemand kennis centrum. Het werd begeleid via o.a het AMC en dat leek me wel wat en ik was dadelijk aangenomen.

We hadden een geweldige ruimte gekregen en het Slotevaartziekenhuis huurde ons in, een psychiatrisch verpleegkundige, docent verpleegkunde en een psychiater op afroep, we gaven ook les op de werkvloer, het was een geweldige tijd, ik vulde het centrum met kennis en contacten en op aanvraag bezochten we patiënten en gaven de verpleegkundige en artsen tips hoe om te gaan met de patiënt.

Voelde me zo veilig in de warme armen van het ziekenhuis en ik ging van het ziekenhuis houden. De dienst die ik mede had helpen opzetten was rustig, zeker nadat alles op zijn plek en voorzien was van hulplijnen, kennis, contacten en protocollen en ik ben een enorme doener en op het moment dat het allemaal klaar was, ging ik op zoek naar een baan die drukker was, en dan wel binnen het ziekenhuis en die vond ik, op de afdeling Opleidingen, want het alleen maar wachten op een consult en af en toe een lesje geven vond ik het te rustig.

Ook bij Opleidingen had ik het enorm fijn en mijn kindje dat ik had helpen opzetten gaf ik in de veilige armen van andere mensen, in het begin liep het nog wel eens in elkaar over, maar al spoedig werd ik helemaal in beslag genomen door mijn nieuwe werk. Aysel Erbudak was mijn baas, en ik heb nog nooit zo een lieve goede baas gehad, ik koester die herinneringen. Ze was goed voor al haar personeel en ook voor haar patiënten.

In november 2016 lag ik zelf in het Slotervaart de dagen voor en rond mijn verjaardag en op mijn verjaardag mocht ik naar huis, een operatie na een ongeluk in het verkeer. Een arts die het onmogelijke voor mij mogelijk maakte en me weer op de been kreeg, ik ben hem eeuwig dankbaar.

En nu is het allemaal verleden tijd het ziekenhuis gaat dicht, de patiënten worden al overgeplaatst. Ik ben verdrietig en vol weemoed. Ik heb te doen met mijn oud collegae, sommige hebben er hun hele werkzame leven gewerkt. Ik heb te doen met al die mensen die nu een ander plekje moeten zien te vinden.

 

Dag, vreselijk lief, lief ziekenhuis met al die intens lieve medewerkers. Dank voor ook de zorg op het moment dat ik jullie nodig had, of het nou op de OK was, of op de afdeling, ik voelde me veilig en goed verpleegd. De foto’s stuurde ik naar mijn baas vlak na de operatie op het moment dat ik weer wat mocht eten, nog wel in me operatiepyjama en nog wel helemaal in de roes van de verdoving zat.

Trudy.

13 gedachten over “Slotervaartziekenhuis, ik zal je missen!

 1. Jammer dat je een terug blik plaatst want een ziekenhuis zou nooit mogen sluiten.
  Ik heb aan de overkant van de straat gewerkt en kwam er ook regelmatig.
  Waar gaat het heen met de zorg in ons land? Hans

  Like

  1. Helemaal mee eens, banken werden wel gered en nog wel van ons geld. Al die arme zwaar ziek patenten die verplaats zijn, dat is niet oké en wat dat niet kost, het is heel, heel raar en oneerlijk, het gekke is, het ziekenhuis werkt heel zuinig en is echt heel goed en artsen zijn gewoon in loondienst, dus ik snap er echt niks van.

   Like

 2. Ik heb ook gehoord deze ziekenhuis dicht gaat. Waar moeten naar mensen heen. Omgeving van andere ziekenhuizen worden dan druk. Er gaan nog meer sluiten. Of overname door de andere? Bij was toen ook twee jaar geleden ook daar geholpen in ziekenhuis. Wat drama voor jou geweest. Je zult dan deze ziekenhuis ook gaan missen. De werkers staan weer op de straat. Andere baan gaan zoeken. Tegenwoordig gaat ook niet meer makkelijk. Zorg word dan ook slechter. Dat is ook niet bedoeling. We betalen al zoveel in de maand. Moet dan ook maar afgeschaft worden. Ja toch. Vroeger terug draaien. Gewoon ziekenfonds. Erg van de mensen die moeten overgeplaatst worden. Dan word ook overvol….

  Like

 3. Het is verschrikkelijk dat ons zorgstelsel daar aan heeft meegewerkt. En nog blijven mensen het verdedigen. De marktwerking moet weer uit de zorg en alles wordt weer betaalbaar. Die wachtlijsten waar ze mee dreigen hebben we nu ook.

  Geliked door 2 people

  1. Ja, terug naar het ziekenfonds. Toen de banken omvielen hielp de regering wel en met ons geld, nu worden doodzieke mensen verplaatst, is heel schadelijk en schandelijk en trouwe werkers in de zorg moeten in de ww of een andere baan, het is in en in triest, weg met de VVD en die hele boevenbende!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s