Het Haarlemse Hofje deel 1

IMG_0642

Het Haarlemse Hofje deel 1  

Voor de piepkleine ruitjes zaten vogeltjes en ze floten de treurigheid uit de oude huisjes. Bij Tinus zat een roodborstje voor het raam en Tinus genoot. Tinus miste zijn onderbenen en kwam niet zo veel meer buiten, hij werd warm van binnen als de buitenwereld wat binnen gleed, de zon, het tikken van de regen op zijn ruitjes, de vogeltjes en de klokken op zondag……..  

Elke dag kwam een dame van de thuiszorg zijn stompen verzorgen, zijn leven wat kleur geven en als ze zijn bed openklapte zong ze een liedje, ze maakte het zelf, ter plaatse. Elke dag een ander en soms wel meer dan een.

 

Open met dat warme bed 

De dromen moeten er uit 

Schud de kussens 

Trek aan de lakens 

En leeg de po 

En de kerstman roept: 

Ho, ho, ho ho!  

Tinus, hoorde haar graag aan, ze was grappig, ze werkte hard en secuur en altijd dat goede humeur, hij bofte toch maar en hij vergat dat hij haast geen benen meer had, dat hij eenzaam was, dat er niemand kwam met de kerst en dat hij niemand wist te vragen………….. 

 

Trudy Den Herder vervolgverhaal.

Even bijpraten. Na omstandigheden maken we het goed. Het hoesten van de rook begint steeds minder te worden en de schrik raakt uit ons. Maar we hebben er allemaal wat aan overgehouden, Blanca ligt met hoge koorts in bed, ze is in het ziekenhuis geweest, haar amandelen zijn vreselijk ontstoken, ze heeft een kuur, mag alleen maar drinken en alles moet koud zijn. De amandelen liggen op haar tong en zijn stuk en lijken wel kerstballen met glitters en sliertjes, het arme schaap. Emilio onze redder is heel stil, te stil en ik heb vreselijk zere benen, al vanaf het moment van de brand, ook al in het ziekenhuis geweest, ik ontwikkelde een trombosebeen, van, eerst de schrik en daarna lang in de politieauto stilzitten en afwachten……. 

Maar we hebben zo een geluk gehad, alle ellende valt in het niet als je bedenkt hoe het ook had af kunnen lopen. Heb het schrijven maar weer opgepakt, dat helpt, dat helpt altijd. Hoop dat jullie gezellige dagen hebben, met veel liefde en warmte, want dat is het belangrijkste in het leven. ( kan niet bij mijn oude mail en foto’s, dus ik moet het doen met een oude foto van de zee )

Trudy.

 

13 gedachten over “Het Haarlemse Hofje deel 1

 1. Hoi Trudy,
  Dank voor jouw reacties. Veel sterkte met de lichamelijke nasleep van al die ellende.
  Goed, dat je bent gaan schrijven. Dat kan afleiden. En voordat je het weet is het voorjaar en pak je weer een fiets om naar het strand te gaan.
  Vriendelijke groeten , Herman ( Burro)

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is goed om er over te praten en van je af te schrijven, het is niet niks geweest.
  Overvallen door een ramp waar jullie nu nog de gevolgen van ondervinden.
  Wens jullie beterschap en veel sterkte.
  Voor de thuiszorg heb ik veel respect, dag en nacht zijn ze in touw om zorg te geven aan die het nodig hebben. Hans

  Like

  1. Dankjewel. Blanc is zo ziek, bel regelmatig met ziekenhuis, om te kijken of het punt bereikt is van opnemen, ik maak me zorgen, maar zet door. Thuiszorg, uit ervaring weet ik hoe zwaar het kan zijn, maar als je de mensen kunt helpen en je ziet die blijde lach, dan is dat een geschenk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s