Het Haarlemse Hofje deel 3

sneeuwschuiver

De wegen waren die nacht zo glad geworden, gordijnen van sneeuw vielen als grote vogels uit de lucht, de wegen waren koud en de sneeuw bleef liggen, de polder veranderde in een pas gedekte kersttafel met moeders mooiste witte damasten laken, treinen reden niet meer en de zeldzame bus, ploeterde zich voort, langzaam, maar gestaag.

De dames van de thuiszorg zaten met hun handen in het haar, de Haarlemse klantjes waren nog wel bereikbaar voor de zusters in de binnenstad, maar alles buiten de stad werd een probleem.

Tine was een doortastende leidinggevende en ze besloot de baas van de strooi-en sneeuwschuifwagens te bellen, die mannen kwamen overal, als haar zusters met die wagens meekonden, dan was een groot probleem verholpen……iedereen zou zorg krijgen en een gezellig woordje, want dat was zo hard nodig, de mensen waren bijna allemaal ziek en alleen.

Die kerst kwam alles redelijk op zijn pootjes terecht, de zusters reden op de wagens mee en werden bij een volgend strooirondje weer opgehaald, ze hadden sneeuwschoenen aan en slofjes mee voor bij de klant, ze hadden een kerstpakketje mee en hun lieve aandacht. De klanten hadden de hele kerst prachtige verhalen te vertellen en iets wonderlijks om over na te denken, hun zuster die uit een strooiwagen stapte, met een kerstpakje, werelds, om nooit te vergeten……

Deel 1

Deel 2

Trudy Den Herder.

8 gedachten over “Het Haarlemse Hofje deel 3

  1. Ja, sneeuw wordt zeldzaam maar vorig weekend was hier alles wit zo mooi zo vredig welke nacht weet ik niet meer welke dag maar lag veilig in een vreemd bed en huis te genieten, wel blij dat ik er niet uit hoefde

   Geliked door 1 persoon

 1. Na het lezen van het eerste stukje, dacht ik “en het was 1964”.
  Zo zie je maar weer, de thuiszorg zorgt ook voor oplossingen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s