Onze brand.

 

 

download (12)

Het huisje met de rode deur en het boogje is ons huisje, de rode deur kun je nu niet zo goed zien, de hoek waaruit de foto is genomen maakt de deur bijna onzichtbaar. Het huisje is uit 1911. We waren er zo tevreden, De Suikerhartjes waren onder de tien jaar, toen we er gingen wonen, mooie jaren, maar ook minder mooie jaren hebben we daar doorgemaakt. Als moeder die er echt alleen voor stond, waren het soms barre tijden.

Juist dit jaar zou het makkelijker worden, mijn ongeluk had ik overwonnen en ik liep weer en had weer werk, een band wilde me als zangeres en nu zou ik er ook de tijd voor hebben, het leven lachte me toe.

Mijn nieuwe baan had in het begin veel gevergd, veel avonden op school en dan thuis toch alles doen, koken, wassen, strijken, reizen van en naar werk, ik merkte toen wel, dat men normaal dit tempo opbouwt en dat had ik niet gedaan, dadelijk vol aan de slag na mijn herstel.

De band had ik als eerst opgezegd, hoe erg ik het ook vond en er waren ook wat lichamelijke ongemakken bijgekomen waardoor ik regelmatig naar het ziekenhuis moest.

Maar een brand bij de buurman dat had ik niet kunnen bedenken, mijn verjaardag was pas achter de rug.

jarig

Was zo verwend op mijn verjaardag en de volgende verjaardag was die van Annemieke, rechts op de foto. In de nacht na haar verjaardag op 9 december moesten we uit huis vluchten voor brand.

We hebben er allemaal wat aan overgehouden en Blanca is op dit moment erg ziek, hoge koorts en vreselijk ontstoken amandelen, haar hele hoofd doet mee. Het zijn de vreselijkste kerstdagen ooit, angst om zieke dochter, ver van de bewoonde wereld en veel fietsen naar de bewoonde wereld om eten, medicijnen enz te halen, maar ondanks al die ellende overheerst een ding, we hebben elkaar nog, zelfs ons lieve kleine katertje.

Dank aan onze buurman daar waar de brand begon en aan mijn jongste zoon, die ons gered hebben. Dank aan Annemieke en Fred die ons zo liefdevol opvingen en voor de eerste levensbehoeften hebben gezorgd.

Onze lieve buurman vertelt over die nacht van de brand.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/236591/Buurman-van-woningbrand-in-Krommenie-Ik-zag-steekvlammen-uit-het-huis-komen

Trudy.

33 gedachten over “Onze brand.

 1. Het is ook een heel lief huis, ik ken het maar al te goed op weg naar het oude station vaak langs gelopen.
  Als je het filmpje ziet en de foto’s is het een heftige brand geweest.
  Het was zeker een heftig jaar voor je en dan deze brand er ook nog overheen, is niet te bevatten.
  Hoop zo voor jullie dat er spoedig herstel mag zijn van gezondheid en weer op je eigen plekje mag wonen. Hans

  @ Bankradio is het w..woord

  Geliked door 1 persoon

 2. Vreselijk voor jullie .
  Heb niet gehoord over een brand in Krommenie, zou mijn vader eens vragen .
  Heel veel beterschap voor je dochter en natuurlijk Sterkte voor jullie allemaal

  Geliked door 1 persoon

 3. Heftig allemaal , Heb het ook ooit meegemaakt huis in de brand niks meer van over Kerstavond jaar weet ik niet meer , je wilt het toch vergeten , hadden helemaal niks meer , Wel goede vrieden en dat is fijn ,.. Beterschap met jullie allemaal en en een dikke lieve X uit Waddinxveen , van Rob met de Hoed ,…

  Geliked door 1 persoon

 4. Lieve Trudy. Ik hoop van harte met jou beter gaat. Ik vond steeds nog erg van je brand. Filmpje had ik al eerder gezien. Vreselijk. Ik hoop deze jaar beter gaat met jullie. Hopelijk goed jaar. Alsnog gefeliciteerd Trudy. Veel te laat ermee. Ik was al tijdje eruit gegaan. Nog steeds niet goed met onze familie. Lieverd ik wens jou fijne zondag. Veel knuffels van Jacqueline & Ferry.

  Like

 5. Toch weer fijn om een reactie van je te lezen.
  Begrijp dat het nog niet helemaal het oude is, maar neem de tijd maar om te herstellen. Hans
  Het WW is: Bankradio

  Like

 6. Zou dat het hem zijn? Ben geweldig moe, we moesten dit huisje uit gaf veel stress, er is niks anders, vanmiddag goed bericht: mogen tot 14 juni blijven zitten. Wel heimwee en leeg…..

  Like

  1. Wat naar dat je zo moe bent. Wat duurt het lang dat je weer terug gaat naar je eigen huis. Het is logisch dat je veel stress oplevert. Sterkte ermee.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s