Bij vader op bezoek, deel 3

vleesvlieg

 

Op de wijzer van de oude klok bij oma zat een vreemde sierlijke vlieg, zo eentje had hij nog nooit gezien. Groen, hij was dol op groene vliegen, maar deze was erg mooi, als een sieraad op een damesjurk zou het niet misstaan. De groene gaasvlieg, die was ook mooi, maar zo eenvoudig vergeleken bij dit exemplaar dat bijna licht gaf en gewoon mee reisde, hup, hup, hup, met elke minuut.

 
Hij was behendig geworden in het vangen van vliegen en muggen, maar nu bij oma moest hij voorzichtig te werk gaan, oma was dol op al haar frutsels en snuisterijen en als er iets omver ging, kon ze aardig mekkeren zoals de kleinkinderen het noemden.
Hij peuterde de glazenkast open en haalde er een bierglas uit en op zijn sokken sloop hij naar de klok. Omdat oma alles dagelijks poetste, tot het blonk was ook het glas van de klok mooi schoon gemaakt, je zag het niet……het bierglas brak op het glas van de klok en de klok schrok en stopte met tikken en ook het glas van de klok brak.

 
Oma kwam binnen en gaf een gil, niet om de aanblik van de klok die stuk was, maar hij had zijn pols opengehaald met het breken van het bierglas, het bloed spoot er uit…..
Vader had de boel gesust en de pols verboden, instructies gegeven hoe de arm te houden en tante Suus haalde de auto uit de schuur, terwijl vader de regie had en hem later de auto in droeg, op weg naar de eerste hulp

Deel 1
Deel 2

Verhaal: Trudy Den Herder
Foto: een Googlevleesvlieg

6 gedachten over “Bij vader op bezoek, deel 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s