Bij vader op bezoek, deel 4

20180809_131412

 

De zomer was al over zijn hoogtepunt heen, voor tien uur in de avond viel de duisternis al in, maar soms was het nog broeierig en plakkerig en konden de kinderen niet slapen van de muggen, van de warmte…….. Aan de afwas stond een jonge vrouw verdwaast het sponsje over een koekenpan te halen, het sop was koud, ze had daar wel meer dan een uur staan modderen, denkend aan alles en nog wat. Aan de kinderen die niet in slaap kwamen, aan de verveloze flat, aan haar zoekgeraakte vrijheid en aan haar vriend, die tegenwoordig bijna nooit meer voor middernacht thuiskwam.
Zou hij een andere vrouw hebben? Gek zou het niet zijn, hij had zijn vorige liefde voor haar ingeruild, ze had daar eigenlijk nooit over nagedacht, tot nu….. Hij had al een gezin gehad en was van de ene op de andere dag haar gaan aanbidden en ze was zo aangenaam verrast geweest, hij was haar afdelingsbaas en hij had haar meegenomen naar zijn huis aan de rand van de stad, een prachtig huis en het walmde luxe en sfeer en de sporen van een groot gezin, had ze in haar naïviteit niet gezien, ze was betoverd geweest, door het gegeven, baas valt op jongste bediende.

 

 

De kinderen bleven jengelen en ze schrok van het geluid, jeetje, hoe lang had ze zo gestaan? Met haar handen in de handdoek, holde ze naar haar kinderen, gaf ze troostend een kus en ging tussen hem inliggen en viel in slaap en haar vriend, was nog steeds niet thuisgekomen…..

 

 

Verhaal: Trudy Den Herder
Foto: Trudy den Herder, de bloem van de meloen in eigen tuin
Deel 1
Deel 2
Deel 3

11 gedachten over “Bij vader op bezoek, deel 4

  1. Nou dat is leuk, ik heb nu gelukkig vakantie en kan er aan schrijven. Hier heb ik er geen last van want ik heb gordijnen, sinds een week, tijdens die vorige hitte was het hier erg warm.

   Was om 5.00 uur op en heb toen al veel gedaan, ik hoef nu niks meer, ik zou eerst Annemiek krijgen, maar die is ziek, ik zou toen naar de zee gaan, maar ik blijf thuis, ik ga Tour kijken, nog haast niks gezien door alle drukte. Ik heb even gekeken het is nu binnen 25 graden, heb alles dicht, maar heb er geen last van, het is een droge warmte. Ik heb ventilatoren, door het hele huis, maar zelf zet ik ze nooit aan, de kinderen wel, in de avond is het boven warmer, beneden is het dan koel, sterkte. Ik ga lekker lezen, tv kijken, koffie drinken en genieten van mijn eerste dag rust.

   Like

   1. Ik zit hier met de gordijnen dicht ben vanmorgen vroeg boodschappen gaan doen maat toen was het al warm, ik ga straks ook lekker naar de toer kijken op Eurosport beginnen ze nu al denk ik.
    Een fijne vakantie.

    Geliked door 1 persoon

  1. In de winkelstraat was het gister 42 graden, vandaag ben ik niet verder dan de HEMA geweest, dus zag niet hoe heet het was, maar vast heter. Zo blij dat ik gordijnen heb anders was het te heet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s