Bij vader op bezoek, deel 5 Sail Amsterdam

SailSail AmsterdamSail 2011

 
De nacht was broeierig warm en in het verzorgingshuis lag menig oudje te puffen in bed. Wie nog aardig bij zijn verstand was, wist, bellen bij ongemak en pijn was zinloos, een persoon hield het hele huis draaiende na 22.30 uur. Gelukkig dat bijna niemand dit wist, gelukkig dat de meeste oudjes hier geen weet van hadden……. Bij een brand zaten ze als ratten in de val, want de een had geen benen en de ander lag vastgebonden in bed en weer een ander, zat in een rolstoel en ach, wie zou zich er ook druk om maken? Behalve dan die zoon die vandaag was geweest en had geklaagd dat zijn vader er zo onverzorgd en stinkend bij had gelegen.

 
De directeur had een jaar inkomen van ruim 4 ton, de helpsters die zich krom werkten kregen een fooi voor al het werk dat ze deden en geld was er genoeg, maar het kwam niet bij de oudjes en niet bij de helpende en de verzorgende. Een verzorgende die op les zat op een ROC had tijdens de lessen geriatrie ontdekt dat mensen met een behoorlijk zorgzwaarte pakket heel wat geld kregen van de verzekering per week, maar extra personeel kwam er niet bij, nooit.

 
Nee, de verzekeringen van de mensen keerden wel goed uit en de eigen bijdrage van de bewoners was ook niet mis, het was een kwestie van inhaligheid van de directeur.
De helpende en de verzorgsters kregen instructies, *verzorgend wassen, met niet meer dat zes doekjes per persoon en een schone *inco alleen in de morgen, de techniek was zo geweldig, er paste wel een theepot of tien in een inco……………………………………….. en zo lagen die nacht, die broeierige nacht, vele oudjes de schimmelen en te *smetten in hun warme, overvolle inco. De directeur wist dit wel, maar vermaakte zich prima in Monaco en had per mail alweer een boot geregeld voor Sail Amsterdam.

 

Verhaal: Trudy Den Herder
Foto: Trudy Den Herder Sail Amsterdam

* verzorgend wassen: wassen met natte lapjes die lijken op de schoonmaakdoekjes, ze worden verwarmd in de magnetron.

* Inco: net woord voor een luier voor volwassenen, afkorting van incontinentiemateriaal.

*Smetten: intertrigo onder invloed van vocht en warmte gaat de huid rood worden en stuk en jeuken.

8 gedachten over “Bij vader op bezoek, deel 5 Sail Amsterdam

  1. Dankjewel Dirk, houd je het nog een beetje vol? Doe je ook een natte koude handdoek in de nek? Op die plaats word je temperatuur geregeld, het scheelt zo, al hij warm wordt, of opdroogt, weer even onder de kraan houden.

    Like

  2. Doe ik Trudy, vanmorgen vroeg even drankjes gehaald voor de schilders die bij mij bezig zijn aan de voor en achterkant toen was het al warm arme mannen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s