Amersfoort die mooie stad….

Het is een jaar of 20 geleden dat ik met mijn moeder een dagje naar Amersfoort ging, mijn moeder wist wel dat het een mooie stad was en ik kwam er toen pas achter. Ze wist me zoveel te vertellen over de stad en we genoten intens. Ondanks dat ze toen al dik in de 70 was, was mijn moeder toen fitter dan ik nu ben, we holden nog naar de trein en we liepen de hele dag. Dat doe ik haar niet meer na en ik ben nu zo een twaalf jaar jonger dan mijn moeder toen was.

Dus, ik ben een nachtje blijven slapen in Amersfoort, kon ik op adem komen…….

Heb in mijn eentje weer die dag beleefd die ik met mijn moeder had, het was goed om te doen, had het gevoel dat ze bij me was.

Onze lieve vrouwentoren

Onze Lieve Vrouwentoren, met haar schitterende verhalen. ( een van de vier langste van Nederland en daarom pas ze er niet op )

Weeshuis

Burgerweeshuis. Zo genoten, met mooi aangeklede burgers die je laten voelen hoe het was……bij binnenkomst waan je je eeuwen terug en zo word je ook aangesproken, geweldig.

dases weeshuis

Dames in de regentenzaal, spreken in een taal van weleer, bespreken de gang van zaken, maar dan die van eeuwen geleden, om van te smullen.

20190815_133852

Je mocht vragen stellen en ze lieten je zien wat ze zo al de hele dag deden. Het huis was gesticht door een rijke dame zonder kinderen. Ik vroeg hoe vaak hun kleding werd gewassen, dit was hooguit twee maal in het jaar.

20190816_070429

Er valt natuurlijk nog veel te vertellen over dat mooie Amersfoort en mijn slapen bij Jamila, een boetiek B&B, maar dat doe ik nu niet, want ik ga lekker slapen.

Mijn vakantie naar de kust komt er al bijna aan.

 

Trudy, ook de foto’s.

 

14 gedachten over “Amersfoort die mooie stad….

    1. Dankjewel, ja, het was geweldig. Nou, nou, na al die jaren buffelen, is er nu eindelijk tijd, ik kan de zorg loslaten, ze zijn allemaal volwassen en de zorg voor mama is nu ook over.

      Like

  1. Wat leuk dat je daar bent. Amersfoort is zeker gezellig stadje. Burgerweeshuis zijn wij ook naar binnen geweest. Indrukwekkend ziet daar uit. Ben je ook daar boven geweest Trudy? Heel apart om te zien. Mooie kerk. Leuke foto van jou. Veel plezier!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s