Virus hoofdstuk 1 deel 3

58379734_119149059272122_8231753058455912448_n

3

Pas in de avond zag ik mijn lieve tweeling weer, gelukkig! Wat had ik me daar een zorgen over gemaakt, nu alleen nog de knagende zorg om mijn moeder, waar was ze, leefde ze nog? Ik zag steeds haar lieve gezicht voor me. We werden met veel vrouwen in een grote zaal gelaten en op een mega scherm zagen we het hoofd van onze minister van Gezondheidzorg. Vreemd, mijn ogen registreerden geen mannen, waarom waren hier geen mannen? “Zitten nu!” Maande een geagiteerde stem. De stem hoorde bij een stevige vrouw in een soort van uniform, ze had een stok met een lampje in het midden in haar handen, wilde ze me slaan? 

Snel en bijna zonder geluid werden alle vrouwen naar een stoel verwezen en begon het beeld op het scherm te lopen…… De minister van gezondheidszorg had ons kort en bondig uitgelegd dat een nieuw virus de aarde had getroffen, het was al in verschillende werelddelen opgedoken en de uitwerking van dit virus was gruwelijk. De hele mensheid zou uitsterven.

Decennialang had men gehoopt dat we bij het uitbreken van dit virus al naar Mars zouden kunnen emigreren, maar helaas, was dit immense project keer op keer vertraagd en ook al zouden in 2020 veel onbemande vluchten uit verschillende landen naar Mars gaan, een bemande vlucht lag nog ver voor ons.

Overal op de wereld waren mensen geselecteerd om te overleven, diep onder de grond verzameld, jonge vruchtbare vrouwen en kinderen die nog makkelijk zouden kunnen wennen aan het leven diep in de aarde. De vrouwen voor het baren, de kinderen om het leven dragelijk te houden, kinderen die nog zo jong waren dat ze nog konden wennen aan dit leven in de diepe schoot van moeder Aarde, maar 00k nog de taal en gebruiken van boven de aarde kenden.

 

Zilvertje.

 

Foto: Zilvertje, bij Akersloot in de wei.

Virus 1

Virus 2

 

7 gedachten over “Virus hoofdstuk 1 deel 3

 1. Daar voel ze zich terecht niet gemakkelijk.
  Zou het helpen als men ondergronds gaat leven?
  Mensen onderling veroorzaken ziektes. Hans

  @ belachelijk dat de test op Covid-19 zonder auto niet mogelijk is, daarom kan ik me ook niet laten testen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zonder auto kan je je in Zaandam weldegelijk laten testen Op de Ronde Tocht.
   Met eigen ogen gezien. Tussen de auto s in stonden mensen die op de fiets waren gekomen en die werden gewoon op een stoel gezet en getest hoor, wel zo veilig. Dan weet je het maar.

   Like

   1. Gelukkig maar, maar niet iedereen kan op de fiets komen, zou dan met een bus, trein, taxi moeten, maar vooral ouderen willen dit niet. Het zou op meer plekken mogelijk moeten zijn, dichtbij en makkelijk ook voor ouderen. Als je bv het vermoeden hebt dat je Covid-19 hebt, dan ga je niet bij je kinderen in de auto, als je al kinderen hebt en ov is een gevaar, voor zowel de persoon die zich laat testen als de andere reizigers .

    Toen ik Covid-19 kreeg, was er geen test voor mij, waren er alleen testen voor mensen in de verpleging, maar ik werk met mensen in de verpleging, dus ik was zo besmet, want niet overal was de juiste bescherming, zeker niet in de verpleeghuizen waar ik ook les geef en toen ik voor de antistoffentest moest, was dit ongeveer 13 kilometer van mijn huis en je denkt toch niet dat ik het OV nam? Ik was blij dat ik eindelijk begon op te knappen ( bang voor herbesmetting ) dus ik heb het gefietst, iets wat ik normaal in een half uur zou doen, na Covid, deed ik er 3 uur over. Dus ik vind het vreselijk slecht geregeld. En dan lees ik nu ook dat je lang op de uitslag moet wachten…..

    Ja, alles is nu in Zaandam, het stadhuis, de politie enz. maar daar wonen niet alle Zaankanter……

    Er verbeteren nu een hoop dingen, maar we waren er slecht op voorbereid en we weten al zeker 20 jaar dat dit er aan komt.

    Like

 2. Hier in het verhaal werkt het als de ark van Noach, redden en daarna mensen naar Mars brengen, tja, is maar een verzonnen verhaal…..

  Gelukkig gaan ze er nu wat aan doen, maar het is allemaal bedacht door mensen met een auto.

  Onze generatie komt in de knel, alles is wegbezuinigd of zo veranderd, jammer hoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s