Denken aan…..

In oktober denk ik niet alleen aan mijn moeder die jarig was in de herfstvakantie en aan mijn oma die op dierendag jarig was, hoe toepasselijk eigenlijk, want ze wilde altijd graag een koe zijn, omdat ze zo dol was op het boerenland en de slootjes en de hekjes en ze zag zich dan al in de wei, lekker gras etend en genietend van de wolken. Maar ook aan dat dappere meisje die een weblog had. Op een dag vond ik haar weblog, een schat die zo optimistisch was en altijd zo leuk bij mij reageerde, lief, gezellig en altijd to the point.

Ineens had ze kanker, maar ze zat niet bij de pakken neer, het traject ging ze in als een dappere jonge vrouw, en terwijl ze het zelf erg zwaar gehad moet hebben, steunde ze anderen. Ze genas en wat waren wij als haar volgers blij.

Maar het kwam terug, juist toen ze een lieve man vond, juist op het moment dat ze een nieuw huisje had. Terwijl ik dit schrijf voel ik het verdriet weer opkomen……

Ze lag weer in het ziekenhuis en ik probeerde via haar weblog haar nog liefde te geven. Op een dag reageerde ze niet meer…. het nare bericht kwam al snel, iemand dicht bij haar schreef dat ze was overleden…… maar toch kon bijna niemand het geloven, maar het bleek toch waar. Op een andere site heeft haar familie een berichtje achtergelaten met de bevestiging.

Ongeloof, haar bruidsjurk hing nog maar net op een hangertje.

Lieverd, ik denk vaak aan je, maar vooral in oktober, de maand van je verjaardag. Je hebt met je lieve verhalen een plaatsje in mijn hart en wat zou je nu hard gewerkt hebben als je nog in leven was, je was verpleegkundige helemaal passend bij je lieve karakter.

Straks als ik afwas, zing ik een liedje voor jou en ik hoop dat je het daar hoog in de wolken opvangt, je bent pas dood als men je is vergeten en ik vergeet je nooit.

Liefs,

Trudy.

9 gedachten over “Denken aan…..

 1. Lieve Jaixy… ik denk nog vaak aan haar. Ze werkte in het AMC en had ook zomaar een collega van mij kunnen zijn. Ook van jou natuurlijk. Jij werkte toch ook in de zorg?

  Ze heeft me altijd zo gesteund. Soms kom ik haar teksten / reacties weer tegen op mijn eigen blog.
  Wanneer was ze jarig?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, ik was vroeger ook verpleegkundige. Voor zover ik me nog kan herinneren is ze op 22 oktober geboren en dat was ook de dag weer werd teruggegeven, weet het niet zeker, maar dat staat me bij, ze overleed vlak voor haar verjaardag. Intens lieve meid, het heeft me nooit losgelaten. ja, al die lieve wijze dingen die ze bij ons schreef.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s