Wegens een virus gesloten!

Zijn vochtige ogen hadden de sloep gevolgd vanaf het moment dat de sloep door de sluis ging. Maar nu was het slechts een stip. Zijn aandacht was getrokken door geluid, joelende jongens en meisjes, muziek, geluid van knallende kurken……..

Zo was hij ook geweest, jong, genietend en vaak op het water. Op het water was de jeugd vrij, helemaal in zijn tijd. Hij had op het water zijn Geertje voor de eerste maal gekust en het arme schaap had zich geen raad geweten, hij ook niet, want hoe kus je nou in vredesnaam? Maar na enkele seconden was die onbeholpenheid weg, het hart deed de rest.

De tochten die hij later met haar maakten, steeds kwamen er mooie gedeelde ervaringen bij en het bootje werd steeds voller, hun eerste zoon die met box en al mee ging, zwemvestje aan, daar is zelfs nog een klein fotootje van, hij draagt het altijd in zijn portefeuille. Uiteindelijk moesten ze aan een grotere boot, hun liefde werd bezegeld met vijf kinderen, in die jaren heel normaal. Maar zoals het bootje volliep met volk, zo is het bootje in de loop der jaren ook weer leeggelopen en uiteindelijk had hij aan een bootje voor twee weer genoeg. De kinderen waren allemaal goed aan land gekomen, lieve kinderen.

Maar sinds deze zomer blijft het bootje aan wal. Geertje kreeg een lichte beroerte… ze knapte wel wat op en dan droeg hij haar naar de waterkant. Dan staken ze niet van wal, dat zou te gevaarlijk zijn, want hij moest haar overal mee helpen, maar het zitten op het water en het kijken naar de blauwe luchten, de deining, oh, wat was dat fijn. Haar grappige knotje, nu helemaal grijs, die lieve pientere oogjes en haar hand in die knuist van hem…….  Geertje goed ingepakt in een wollen deken, koffie uit de thermoskan…..

De stip was opgeslokt door de horizon, zijn vochtige ogen waren nu ogen die druppels op zijn baard lieten wegglippen. Die grote handen hebben die tranen niet weggeveegd. Hij had genoten van de beelden en was dankbaar dat hij zo een mooi leven had gehad en hij wist zeker dat het niet lang meer zou duren en dan zag hij haar weer……. Nee, ze was niet dood, maar de wereld was opgesloten door een virus en Geertje die op een dag niet meer thuis verpleegbaar was, zat in een verpleeghuis en in dat huis mocht nu niemand op bezoek komen……..

Foto: Sluis Edam 2020 van Trudy.

Trudy.

2 gedachten over “Wegens een virus gesloten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s