Zembla. Het kippenexperiment.

Gelukkig zijn er programma’s zoals Zembla.

Kijk hier terug, ongeveer 37 minuten.

Is biologisch eten nu wel of niet gezond?

Voor mijn kinderen en mezelf kocht ik altijd biologisch, maar na bekendmaking van het onderzoeksrapport, heb ik ook wel eens gedacht, als het toch niet uitmaakt, waarom doe ik het dan? Want als alleenstaand ouder was het vaak krap met de centjes, dus ik smokkelde ook wel eens, toch die goedkopere bloemkool, toch een gewoon brood, ook al zei mijn hart dat ik fout zat, biologisch is beter voor moeder aarde, beter voor onszelf. Maar als overleven in het geding komt, neem je makkelijker die foute beslissing als het rapport zegt dat het niet aangetoond is dat biologisch beter is.

De onderzoeker heeft nu opgebiecht dat ze onder druk haar uitkomst heeft veranderd. En nu speelt ze de zieligerd. Ik ben boos op haar, ze had onafhankelijk haar uitkomst moeten geven. Daar werd ze voor betaald, daar werd ons belastinggeld voor uitgegeven. Ik zou graag met haar in gesprek gaan, de wetenschap moet eerlijk zijn, anders blijven we nergens meer. Is dit een gegeven dat men zo omgaat in de wetenschap met onderzoeken, ik ben echt boos.

Trudy.

Foto kippen vond ik op internet.

8 gedachten over “Zembla. Het kippenexperiment.

 1. Onderzoeken gebeuren meestal niet onafhankelijk. Er zitten altijd grote belanghebbenden achter de schermen.
  Biologisch vlees is misschien beter voor de consument, maar die dieren eindigen gelijk alle andere in hetzelfde slachthuis.

  Geliked door 1 persoon

 2. Biologisch en kleinschalig is beter, maar je kunt er niet iedereen mee voeden. Er zijn nu al teveel mensen op deze wereld. Dus de grote bedrijven gaan voor groot en geld en uiteindelijk zal dat dat de kloof tussen de arm en rijk groter maken. En alleen rijke mensen worden oud, want de gezondheidszorg zal nog alleen te betalen zijn voor de rijken
  Zoals dat nu al in heel veel landen is.
  En ja hoor onderzoeken worden gemanipuleerd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel voor je mooie reactie, ja, daar heb je een punt, er moeten veel monden gevoed worden, maar ik zag ook in de uitzending dat zoals we het nu op grote schaal doen, de aarde uitgeput raakt en dan heeft ook gevolgen voor de voeding van mensen. Het is een lastige kwestie. Fijn weekend!

   Like

   1. Als je op mijn blog de term zoekt: wat vragen over voeding kom je terecht op een blog dat ik daar eerder over schreef. Heel vreemd dat je het niet kunt vinden als je op Google intikt: nardablog wat vragen over voeding. Zegt al veel hé!?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s