Laten we het voor elkaar doen…..

Het wordt stiekem kouder en kouder en maandag merkte ik te laat dat er aan beide kanten veel treinen uitvielen, het kwam erop neer dat ongeveer de helft uitgevallen was. Maar ik zou wel op tijd zijn, ik ga altijd te vroeg weg om deze dingen te voorkomen. Zou het nu zo blijven? Of is er iets gebeurd op het spoor? Ben bang dat het een voorbode is van wat gaat komen. Het is ook rustig in de trein, je ziet het al bij aankomst, hele grote lege plekken in de fietsrekken waar het anders moeilijk is een rekje voor je fiets te vinden. Het parkeerterrein voor de auto’s haast leeg.

Overal mensen met mondkapjes, moet nu ook op het perron. Bij een lange reis, wacht ik niet op het perron, anders zit je heel lang met het kapje op je toet, maar als er mensen op mijn plekje komen staan doe ik hem toch maar op. Ik wil me heel graag aan de regels houden en doe het ook, in de trein, kapje op, op het perron kapje op, in de winkel van het spoor kapje op en goed de handen schoonhouden. Het is een kleine moeite. Afstand houden!

Waar ik was, vroeg de ene met een mondkapje aan de ander zonder mondkapje: “wil je voor mij een mondkapje op doen?” Op een tafel lagen ze klaar. De toon was zo vriendelijk. Zo hoort het, we moeten elkaar helpen.  De toon is belangrijk en het bij jezelf houden, dan komen we volgens mij verdere dan een heksenjacht.

Ja, laten we het voor elkaar doen.

Trudy.

Foto: Mondkapjes. zelf draag ik het liefste de katoenen die je kunt wassen, maar ik ben er erg secuur mee, op de heenweg een ander dan op de terugweg en bewaren in een zakje en thuis hup in de was, maar soms heb je er zoveel nodig, of heeft de ander niet, vandaar dat ik altijd een grote voorraad bij me heb.

Zie veel dat mensen aan de buitenkant aan hun kapje zitten ( rechtzetten ) of het kapje zonder zakje in de tas of broekzak stoppen, dat is nu niet slim, niet de buitenkant aanraken en veel wisselen!

9 gedachten over “Laten we het voor elkaar doen…..

 1. Ja, het werd tijd, ben zo blij dat er nog maar weinig vliegtuigen over mijn huis gaan, die rust is weldadig en de lucht veel schoner. Nu de auto’s nog.

  Hoop dat de besmettingsgraad snel afneemt, het is een vreselijke ziekte met grote gevolgen, voor de persoon die ziek wordt, zijn omgeving, maar ook de eenzaamheid en de economie. Maar als je dood gaat aan Covid en je mag niemand meer zien, of je glijdt weg op de I.C dan is het helemaal verdrietig.

  Like

 2. Bizarre tijden zijn het geworden

  Seffens worden hier opnieuw bijkomende maatregelen bekend gemaakt..

  Toch jammer dat sommigen denken; dat al die beperkingen voor een andere bedoeld zijn.

  Prettige avond

  Like

  1. Ja, onwerkelijk soms, als je dit in een film had gezien een paar jaar terug had je gedacht, dit kan niet. Er zijn altijd al mensen geweest die meer dachten te mogen, maar er lijken er wel meer te komen, of de focus ligt er meer op. Ik zou zeggen, meer aandacht voor de mensen die het wel goed doen. Een goed voorbeeld doet volgen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s