Liefde.

Lieve Luffy.

Wat heeft hij in zijn korte leventje al veel meegemaakt. Het was nog maar een klein hoopje op het moment dat ons huis in brand stond. We hadden net onze Simba verloren, die was overreden. Omdat ik de zoektocht niet opgaf, kwamen we uit bij het dierenasiel en die hebben gezorgd dat onze Simba werd gevonden. We hebben Simba opgebaard gezien en meegenomen naar een centrum waar ze dieren cremeren en nu zit Simba in een mooi potje en is altijd bij ons.

Vooral groot Suikerhartje ging bijna onderdoor aan het gemis en verdriet over Simba, het was ook zo onwerkelijk, hij lag er zo mooi bij toen we heb mochten bezoeken en kwamen ophalen, alsof hij zo kon gaat kopjes geven, hij was nog zo gaaf, maar toch dodelijk aangereden. Groot Suikerhartje droeg hem op een mooie handdoek, de mooiste die we hadden, Simba was ingevroren, dus het zag er heel statig uit, maar mijn hart huilde, om die lieve Simba, maar ook om het verdriet van het grote Suikerhartje.

Ik moest wel actie ondernemen en besloot een nieuwe kater aan te kaarten, nou dat viel niet in goede aarde, maar uiteindelijk, met een beetje kneden met masseren kwam Luffy in ons leven, een piepklein katertje met witte sokken en een heel zacht prrr, prr geluidje. Hij stal onze harten, hij was zo suikerzoet, zo vriendelijk en altijd hulpvaardig, als ik de trap neem en die schat zit er op, dan maakt hij plaats, hij weet dat ik moeite heb met de trap.

Maar in de nacht dat de buurman een gasexplosie had en ons huis ook in brand stond, heeft grote Suikerhart ons allemaal gered. Daar stonden we buiten in ons nachtgoed, moeder twee kinderen en een kater, gruwelijk, de vlammen, de stank, het geknetter, de geluiden die je nog nooit had gehoord.

Die arme Luffy moest met ons mee naar een nieuwe woonplek en kon zo niet naar buiten, hij zou de weg niet meer weten en hij was ook lang in een soort shock net als wij.

Buiten kan hij niet meer, hij is bang, logisch, hij neemt verkeerde beslissingen, we hebben het geprobeerd, maar in zo een drukke straat en met zoveel gemene katten die hem van alles aandoen, hebben we besloten om hem binnen te houden, we vonden het een vreselijk moeilijke beslissing want we benemen hem zijn vrijheid en zijn poep en plas stink enorm, maar alles afwegende vonden we dit de beste oplossing, het ging gewoon niet en ook deze moeten missen dat trek grote Suikerhart niet.

Luffy ziet er altijd heel gelukkig uit, voetbalt, prrrrrrrrrrrrrrrrrrrt, speelt en is vooral heel lief voor ons, een echt huisgenootje en elke keer als ik hem zo gelukszalig zie liggen vult hij mijn hart met geluk. Hij is en blijft altijd waakzaam, ook hier, de foto makend heel zachtje deed ik het, maar hup, die oortjes gespitst en de oogjes open. Lief he!

Trudy.

Foto: Luffy, gemaakt door Trudy.

10 gedachten over “Liefde.

  1. Dankjewel, het was gisteravond al donker, maar hij was zo lief bij me en terwijl ik nieuws keek, kon ik het niet laten een foto van hem te maken, zo een mooi moment, hij is zo lief, hij is graag bij mij als ik thuis ben, maar nooit lastig, hij is niet opdringerig, juist eerder cijfert hij zichzelf weg. Maar hij kan ook fel zijn, maar nooit bij mensen die het goed met hem voor hebben. Wel als men hem plaagt en laat ik dat niet merken, dan word ik ook fel. Dieren zijn vreselijk trouw, vind ik ook. Maar ik heb ook vertrouwen in de mensen om me heen, die zijn ook lief.

   Like

  1. We hebben dit in onderzoek. Maar we moeten ook spoedig een tijdje weg ivm funderingsherstel, daarna gaan we dit oppakken, we hebben al heel wat mogelijkheden bekeken. Hartelijke groet!

   Like

 1. Ja, Trudy het is een beestje, maar wel eentje die in je hart zit.
  Heb de hondjes laten uitstrooien in zee.
  De tranen en het gemis zijn zo zwaar, ze zijn er toch altijd voor je geweest.,
  Je hebt naast al veel verdriet ook nog de brand gehad, ik begrijp je verdriet.
  Luffy is een lieverd met een rugzakje, mijn oudste zoon heeft ook twee binnen katten.
  Twee broertjes en ze zijn gelukkig bij hem, op het balkon dat afgeschermd is net een net zijn ze heel vrolijk. Hans

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s