Verre reis…….

Foto: Trudy, genomen op het Kruisbergstrand.

Ze had die ochtend nog appeltaart gebakken voor het geval haar zoon zou komen, ze had er al heel wat gebakken, maar alleen moeten opeten, maar toch hield ze moed. De geur ging tot twee etages ver en de kinderen zeiden: die lieve oma bakt weer wat lekkers.

De herfstwind waaide die dagen hard en goudenblaadjes lagen als een sjaal langs de stoepranden. De kachel zette ze niet hoog, als ze zuinig was, kon ze zoon extra verwennen als hij op bezoek kwam. Hij maakte een verre reis naar een land waar nog slecht verbinding te maken was, maar ze wist wel ongeveer wanneer zijn vliegtuig zou kunnen landen, een keer per week kwam er eentje van zo ver.

Van de zomer had ze gehoopt hem weer te zien. Het had toch niet zo mogen zijn, terwijl elk land weer openging na de eerste golf van Covid-19, mocht hij nog niet reizen.

Een spaarzame brief las ze keer op keer, zijn avonturen en hoe het met haar ging, of ze het nog kon redden met de voorraad die ze nog samen hadden aangelegd? Maar luchtpost was ook een zeldzaam gebeuren, als er bijna niks vloog kwam de luchtpost ook niet aan.

Ze legde een briefje neer in de avond, want je wist maar nooit of hij verlaat was. Ze ging blij naar bed, haar gevoel zei: hij is onderweg……..

Lieve jongen,

Als je moeder slaapt, maak haar dan maar wakker, wil je zo graag zien. Neem eerst maar wat te eten, je zult wel hongerig zijn na zo een lange reis. Er staat appeltaart in de koelkast, warm maar op in de magnetron, dan is de taart nog lekkerder.

Je moeder heeft je zo gemist en genoot van je mooie brieven. Mama houdt zoveel van je en zal blij zijn als ik je weer in mijn armen kan sluiten, dag lieve sterke beer van me.

Je moeder.

Hij kwam die avond thuis, moe en hongerig van de lange reis en vond haar briefje en ging de taart warmen en eten en daarna haar wakker maken. Helaas lukte dat niet, ze sliep voor altijd met een lieve lach op haar gezicht.

Trudy.

6 gedachten over “Verre reis…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s