Braakdijk, het Kalf…..

Op het moment dat mijn ouders er niet meer waren, dacht ik: nu zal ik wel nooit meer op het Kalf komen. Het Kalf in Zaandam naast de Wijdewormer, daar waar het zo lekker ruikt, naar de Zaan, naar de bomen, naar de binnenmeertjes en riviertjes, waar de mooie huisjes staan. En elke keer als ik er nog was, om het huisje leeg te ruimen, om naar de begrafenis te gaan, om al die regeldingen en afscheid, dacht ik: goed kijken, dit is de laatste keer…….

Maar nee, ik kom er nu heel vaak, een tocht van ongeveer een half uur tot een uur op de fiets, hangt van de wind af en mijn conditie. Dan fiets ik naar mijn jongste Suikerhartje, omdat ze me uitnodigt voor de koffie, een spelletje te doen, of iets te ondernemen. Zo leuk! Ze heeft een heel gezellig huisje en ze heeft altijd alles zo netjes aan kant, wat ben ik trots op haar. Ze heeft altijd wat lekkers voor me, een heerlijk broodje of een kom vers fruit.

Wat ben ik graag bij haar, daar fiets ik zelfs voor door de storm en regen.

Braakdijk het Kalf, deel van het huis van van bakker Pelk, later het huis van een kunstenaar. De brug is weg, dus over de noodbrug. Het was erg donker weer, maar zie je die mooie lucht?

Trudy.

5 gedachten over “Braakdijk, het Kalf…..

    1. Ja, mooie lucht he, vond het zo apart, want het was heel donker weer midden op de dag, maar een prachtige hemel. Ik ben de troste moeder van 4 lieve kinderen, allemaal Suikerhartjes.

      Like

  1. Het Kalf niet onbekend voor me, je bent een kanjer om naar je zilverhartjes te fietsen.
    Hou van ze, geniet van ze en je Zaanse omgeving. Hans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s